Hrono mentorka Đurđa Malešević nam danas priprema hrono burek i otkriva pravi recept.
Na hrono ishrani najviše sam se uželela bureka i piva. Pretražujući stalno neke zanimljive recepte, naišla sam i na recept za hrono burek i oduševila se ukusom.
Znači, još mi je ostalo da prilagodim pivo hrono režimu 😀
RECEPT ZA HRONO BUREK SA HELJDINIM KORAMA
- Ja burek napravim uveče, a ujutru ga ispečem.
- Za burek vam je potrebno pakovanje kora od heljde,
- 500 gr mladog sira,
- 2 kašike masti i
- 3 dcl vode.
- Na umerenoj temperaturi otopiti mast, pa u šerpu dodati vruću vodu.
- U drugoj posudi izgnječiti sir i po želji posoliti.
- Kore prvo premazati mešavinom vode i masti, o
- nda sledeći red kora premazati sirom.
- Postupak ponavljati dok se ne potroši materijal.
- Poslednji red kora preliti ostatkom vode i masti,
- pa ostaviti u frizideru do jutra.
- Sutradan peći na 220 stepeni oko sat vremena.