PISMO JAČEM: Zoran Radmilović je pre 32 godine napisao tekst koji će vas najpre posramiti, a zatim ohrabriti za sva vremena

Pismo prokljuvljene niti suvog dostojanstva

0
1078

Zoran Radmilović je davne 1985. godine u NIN-u napisao “Pismo jačem”. U tekstu je bio surovo iskren i pozvao na razmišljanje, te postoje evidentne indicije da ćete biti posmramljeni, a zatim ohrabreni za sva vremena.

Otvorim pismom obratio se onima koji su ukinuli njegovu predstavu. Nije se libio Radmilović da bude iskren i oštar. Ni srčan, toga je bilo na pretek.

Na internetu smo pronašli nekoliko različitih varijanti godine kada je Zoran Radmilović pisao Pismo jačem, te smo stupili u kontakt sa njegovom ćerkom Anom Radmilović.

– Pismo jačem je moj otac napisao 1981, a objavljeno je u NIN-u četiri godine kasnije 1985 – rekla je Ana Radmilović za Piplmetar.

Skuvajte kafu, izopštite se iz svega i obucite kožu jednog genija – samo jednog Zorana Radmilovića.

Pročitajte ovo:  MATIJA BEĆKOVIĆ: Kad bih se ponovo rodio, voleo bih da budem Ajfon 6!

Iako je ovo samo, čini se, samo obična kolumna, ipak je mnogo više od toga. Životna priča prokljuvljene niti suvog dostojanstva.

Zoran Radmilović

Pismo prenosimo neizmenjeno i u celosti, baš onako kako ga je divni Radmilović napisao. Kliknite na stranicu broj 2 da pročitate celo Pismo jačem.

Tvoje mišljenje nam je važno. Napiši komentar

Budi prvi koji će komentarisati

Obavestite me mejlom kad
wpDiscuz