in

7 malih trikova da hodnik bude vaše omiljeno mesto u kući

Hodnik nam obično služi kao prolazno mesto u kući ili u stanu, a mogao bi da bude mnogo više od toga

uređenje hodnika

Hodnik povezuje sve prostorije u kući, od onih u kojima je porodica tokom dana, preko spavaćih soba do kuhinje i kupatila. Koliko god vaš hodnik bio mali, postoji način da ga ulepšate tako da izgleda podjednako dobro kao i ostatak vašeg doma. Učinite ga posebnim uz pomoć umetničkih dela, knjiga, zanimljivih tepiha i sl.

Evo 7 ideja koje će vas sigurno oduševiti:

Upadljiv tepih

A post shared by AL (@pharaole) on

Ako je vašem hodniku potrebno malo boje celu situaciju ćete lako popraviti dodavanjem tepiha jarke boje. Imajte u vidu i da će uzak hodnik izgledati šire uz pomoć pruga kada budete birali dezen. Dugačak tepih koji ide od jednog do drugog kraja hodnika je odmah uočljiv. Ako ne možete da nađete dovoljno dug tepih pokušajte da ga napravite prišivanjem njih nekoliko.

Slike na zidu

A post shared by @inspotoyourhome on

Ovde je dug hodnik iskorišćen za kačenje porodičnih fotografija i crteža. Dok upotreba istih ramova izgleda svedeno i uredno mešanje boja i veličina prostoru daje posebnu toplinu.

Komode

Iskoristite širinu ukoliko je imate i dodajte komodu kao lep dodatak. Imaćete više mesta za odlaganje a i mesto za izlaganje ukrasa. Možete se odlučiti za tradicionalnu ili moderniju varijantu napravljenu po meri. Odličan način da ulepšate hodnik.

Viseći lusteri

A post shared by Decodeliziosa (@decodeliziosa) on

Većina hodnika nema prozore, što znači da je potrebno obratiti posebnu pažnju na svetlo. Odlučite se za viseće lampe ako imate dovoljno visine jer će one, uz svetlost, domu dati poseban element dizajna.

Bibilioteka

Ako spadate u ljude koji ne mogu bez knjiga sigurno vam uvek nedostaje prostora da ih i izložite. Proširite vašu biblioteku na hodnik i tako stvorite dodatni prostor za vaša omiljena književna dela. Bilo da ih pravite po meri od poda do plafona ili samo dodate kupljenje police, upotreba hodnika za biblioteku je funkcionalan način korošćenja prostora i lep dekorativni elemenat za svaki hodnik.

Murali i zidne tapete

A post shared by Sienna Ayre (@siennaayre) on

Mapa od poda do plafona pretvara prolazni prostor u zabavno i edukativno mesto. Ako ne želite mapu možete se odlučiti za različite dizajne, boje i elemente.

Uramljena ogledala

[houzz=https://www.houzz.com/photos/217178/Miami-Hall-eclectic-hall-miami]

Ako volite zidne galerije ali ne znate šta da stavite u toliko puno ramova odlično rešenje su ogledala. Ovakva postavka će u prvi plan staviti ramove, dodati svetlost prostoru i učiniti da on izgleda veće.

Loading...