in

haha Vrh Štaa? Awww

BIO JE SMRTNO ZALJUBLJEN U NJU OD DETINJSTVA Kako su se upoznali Milomir Marić i Vesna Radusinović

– Moj bivši suprug je, umesto mene i deteta, odabrao ideologiju, i to je bio kraj. Jednog dana kidnapovala sam Vedrana, sela u avion i vratila se u Beograd. Nisam znala ni kuda idem, ni gde ću da se smestim, ni šta ću da radim – rekla je Vesna u velikoj životnoj ispovesti

Završila je Zemunsku gimnaziju i novinarstvo na Fakultetu političkih nauka i počela da sarađuje u brojnim novinama i časopisima. Onda joj je jedan sudbonosan susret u kultnom Klubu književnika iz korena promenio život.

Vesna Radusinović i Milomir Marić, kako su se upoznali Vensa i Milomir Marić

 

– Društvo, u kome su bili i Adrijana Videnović, Rade Šerbedžija, moj prijatelj Andrej Popović, i drugi, sedelo je u klubu. Adrijana i ja smo u jednom trenutku otišle do kola po cigarete. Kad smo se vratile, ugledala sam veoma naočitog mladića, sa ogromnim crnim kovrdžama i sjajnim osmehom. Bio je to Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar iz Sarajeva, koji je došao na Fest.

Kad su se pogledali, znala je da se među njima stvorila hemija. Nastavili su da se gledaju još godinu dana, a onda su se venčali.

Vesna se preselila u Sarajevo, grad Emira Kusturice, Vuka Janjića i Slobodana Terzića, koji je verovao u nju i ponudio joj posao na Televiziji Sarajevo. Bila je najmlađi urednik Kulturno-umetničkog programa, imala je i svoju emisiju u kojoj su gostovale brojne poznate ličnosti. U Dubrovniku je napravila intervju s generalom Kočom Popovićem, s Titovom suprugom Hertom Has i čuvenim disidentom Vaclavom Havelom. U međuvremenu je rodila sina Vedrana, koji je nasledio tatine oči i upečatljive crte lica.

Kad je u Sarajevu počeo rat, Vesna je, posle dva meseca, sa Vedranom uspela da izađe iz grada i ode kod majke u Nemačku, a Dževdet je odabrao da ostane. Ali, posle izvesnog vremena, zamolio je Vesnu da izvuče i njega. Uspela je tek nakon godinu dana. Verovala je da za njih u Nemačkoj počinje bolji život, ali kad se u njihov brak umešala ideologija, odlučila je da pobegne.

Vesna Radusinović i Milomir Marić, kako su se upoznali Vensa i Milomir Marić
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Vijelljinaonline

– Moj bivši suprug je, umesto mene i deteta, odabrao ideologiju, i to je bio kraj. Jednog dana kidnapovala sam Vedrana, sela u avion i vratila se u Beograd. Nisam znala ni kuda idem, ni gde ću da se smestim, ni šta ću da radim.

Sudbina je htela da na tom letu upozna Bogoljuba Karića, koji joj je odmah ponudio posao u svojoj kompaniji. U ponedeljak, u devet ujutru, po nju je došao šofer i postala je PR čitavog BK sistema.

Vesna Radusinović i Milomir Marić, kako su se upoznali Vensa i Milomir Marić

– Shvatila sam da ti život nešto oduzme, a nešto da, to nekad bude previše, nekad premalo. Imala sam veoma mnogo posla, što mi je pomoglo da prebrodim krizu i ponovo stanem na noge.

Loading...