Topline

Šef MiPillov-a Majk Lindell, nepokolebljivi pristalica istorijskog predsednika Donalda Trampa, tužio je FBI zbog zaplene njegovog mobilnog telefona

na Hardeeovoj strategiji za krajnju nedelju, navodi da je kompanija prekršila njegova prava dok on nastavlja da širi nepodržane zavere u vezi sa izborima 2020.

Generalni direktor MiPillov Majk Lindel je tužio FBI zbog nacionalnog kršenja njegovih prava.

The Vashington postavljena strategijom Getti Photos

Ključne činjenice

Lindel tvrdi da su FBI i Ministarstvo pravde prekršili njegova ustavna prava kada su mu agenti FBI-a zaplenili telefon u strategiji Ulaska Hardee-ja dok se vraćao sa izlaza u potrazi za patkama poslednje.

U podnesku na sudu se govorilo o tome da se Lindell plašio „za svoje živote i živote svog drugara “ i da je nekada bilo „fascinantno nabiti jedan od mnogih automobila koji su pobegli“ nakon što su federalni agenti opkolili njegov kamion da sačuvaju nalog za prihvatanje njegovog telefona, koji je bio odobren saveznom željom.

Lindel je pričao o tome da mu sada nije bilo dozvoljeno da se udalji sve dok ne preda telefon, za šta je govorio da predstavlja „protivpravni pritvor“.

Agenti takođe nisu uspeli da označi Lindellova prava na njega i odbili su njegove zahteve da se njegov kriminalac naziva obrazovanjem, dok su ga pitali o faktorima koji uključuju Dominion Balloting Programs, njegov vazdušni džog i Tinu Peters, okrug Mesa, Kolorado, izborni zvaničnik koji je bio na izbornoj godini na konferenciji za ratne zločine u redovnom postupku.

Lindel, koji je ranije bio neoptužen protiv zakona ili uhapšen, takođe je govorio o tome da su vlasti morale da ga prati da bi FBI bio u prostoru da sačuva nalog za pretres kod Hardija, pošto sada nije objavio svoje planove da razgovara sa njim.

U tužbi se traži vraćanje Lindelovog mobilnog telefona, pored svih podataka dobijenih sa njega, koje vlasti moraju biti sprečene da se prijave ili koriste u bilo kojoj istrazi.

Ključna pozadina

Lindel, divim se mnogim Trampovim najbližim saveznicima , neprestano se spotiče o sebi u uzavreloj vodi zbog svojih upornih tvrdnji da su izbori 2020. nekada bili pokradeni. Tužili su ga zbog obnovljenih i nepokrivenih voda o prevari birača, , posebno od strane Dominion Balloting Programs i Smartmatic za klevetu, i kaže da su ga otkazale fundamentalne medijske kuće u znak odmazde za njegove tvrdoće. On je glasni protivnik kompjuterizovanih programa za glasanje — jednu stvar koju nastavlja u ovoj tužbi i insistira da je stabilna prema Prvoj modifikaciji da su bili za koju veruju da su oni koji veruju da imaju izbore2 da imaju izbor2 mogućnost izbora. od Trampa, o umišljenoj prevari birača i greškama glasačkih mašina, Lindelov dokaz sada nije održao čak ni izmišljenu kontrolu.

Tangent

Sada nije sigurno da li je i sam Lindell pod istragom ili je ranije tvrdio da su agenti pitajući ga za njegove veze sa Petersom. Slika koju je kopirao sa glasačke mašine, navodno od strane Pitersa, nekada je bila postavljena u Frank Speech, kuću kojom upravlja, a Lindell je ranije pričala da je istina pričala da je istina kasnije direktno finansirala i neposredno pokrenula vezu o prenosu podataka o neposrednom finansiranju i neposrednom prenosu. bio netačan, u skladu sa Recent Iork Times

. Slučaj protiv Petersa, koji se sada izjasnio da nije odgovoran za cenu zbog pokušaja da spase podatke sa glasačkih mašina, sumnjivo je jedan od nekoliko Angažovanje drugih ljudi koji navodno dobijaju pristup glasačkim mašinama da bi preuzeli podatke iz dokaza koji možda zvuči kao da ukazuju na teorije zavere da su izbori nekada bili ukradeni.

Dodatno čitanje

Tramp Tvrdi generalnog direktora MiPillov-a Mikea Lindella ‘upao’ FBI nakon što je njegov mobilni telefon zatvoren pod privatnom Hardee-a (Forbes)

Vjernik u prevari birača—optužen za neovlaštene izbore—gubio nominaciju GOP-a za sekretara za pitanja u Koloradu (Forbes)

„Pokušavaju da me okažu“: Izvršni direktor MiPillov-a kaže da prodavci cene što su napustili utisak usred njegovih neosnovanih tvrđava o prevari birača

(Forbe s)

Grunt me on Tviter ili LinkedIn. Pošalji mi štalu Savet . Opširnije