in

BOBIĆ MOJSILOVIĆ On je mislio da je Bog, a ja u to nisam verovala

Da zlato moje postane đubre neviđeno, da šarmantan i pametan anđeo postane glupak i seljačina, da neko bez koga ne možemo da živimo postane idiot koga očima ne možemo da vidimo, da sunce moje postane drvo javorovo, da lepotica postane lopata i kokoška, da sveopšta očaranost postane sveopšta razočaranost, da pametni postaju smarači, ili gušitelji, da se karakteri pretvaraju u komplekse, da se ljubav pretvara u spisak primedbi, grešaka i gadnih etiketa?

Mirjana Bobić MOjsilović
Printskrin Mirjana Bobic Mojsilovic instagram

Mirjana Bobić Mojsilović opet na na blogu Allme pisala o muško–ženskim odnosima. Ovoga puta gvovorila je o bivšim ljubavima i zašto bivši nikog ne treba da interesuju.

Sve se završava onim duhovitim vicem: „Raskinuli smo iz religioznih razloga. On je mislio da je Bog, ali ja u to nisam verovala“.

Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati naš pojedinačni i kolektivni bes prema vlastitoj prošlosti. I sama sebe uhvatim kako, ponekad, pominjem nekog „kretena“ ili nekog „jadnika“ ili nekog „gubitnika“.

Nije li to neverovatno – da neko ko nam je bio Ljubav jedina, postane skotina? Da zlato moje postane đubre neviđeno, da šarmantan i pametan anđeo postane glupak i seljačina, da neko bez koga ne možemo da živimo postane idiot koga očima ne možemo da vidimo, da sunce moje postane drvo javorovo, da lepotica postane lopata i kokoška, da sveopšta očaranost postane sveopšta razočaranost, da pametni postaju smarači, ili gušitelji, da se karakteri pretvaraju u komplekse, da se ljubav pretvara u spisak primedbi, grešaka i gadnih etiketa? Da mrzimo ono što smo voleli?

Tako govorimo o bivšima, kad smo ljuti. Kad se setimo da su bivši, da smo ih voleli, i da su nepovratno otišli, što nas je mnogo bolelo. Besni, zbog toga što nas još uvek, nekako, boli.

mirjana bobić mojsilović instagram

Ali poenta ove priče je nešto drugo.

Foto: Facebook/Mirjana Bobić Mojsilović

Poenta ove priče glasi – zašto uopšte govoriti o bivšima? Svaki put kad govorimo o bivšima, koji su glupi, jadni, grozni i kreteni, sprečavamo stvarnost da nam se prikaže u svoj svojoj veličanstvenoj lepoti i raznovrsnosti u kojoj sija sunce moje, anđeo, ljubav jedina, srećica i kraljica, šmeker, i lafica.

(Piplmetar.rs/Allme)

Loading...