in

BRAVO Vladeta Jerotić dobio počasnu diplomu „Narodni učitelj“ u Jagodini

Ova nagrada ustanovljena je pre šest godina i dodeljuje se “za poseban doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciji fakulteta”.

Istaknuti srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, književnik i akademik Vladeta Jerotić dobitnik je počasne diplome „Narodni učitelj“ Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini za ovu godinu, izjavila je danas Tanjugu dekan fakulteta Violeta Jovanović.

Svima bi nam život bio lepši kada bismo na ovakav način kritikovali neistomišljenike

Ova nagrada ustanovljena je pre šest godina i dodeljuje se „za poseban doprinos razvoju obrazovanja i afirmaciji fakulteta“.

Foto: Politika

Nagrada će Jerotiću biti uručena 13. decembra na Svečanoj akademiji povodom 24 godine fakulteta i 119 godina obrazovanja učitelja u Jagodini.

Jerotić je rođen 1924. godine u Beogradu, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, specijalizirao neuropsihijatriju, psihoterapuju specijalizirao u Švajcarskoj, Nemačkoj i Francuskoj, radio u Bolnici „Dr Dragiša Mišović“ predavao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Razvio je obimnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti psihoanalize, psihoterapije, religije i filozofije. Član je Udruženja književnika Srbije, Medicinske akademije i SANU.

Objavio je 32 knjige. Nagradu „Narodni učitelj“ do sada su dobili pisci Dobrica Erić, Slobodan Raketić, Milisav Savić, slikar Sretko Divljan, novinari Živorad Žika Nikolić i Nenad Ristić.

Diplomu „Magister Humanitas“, dobio je muzičar Vasil Hadžimanov. Ova nagrada je sutanovljena pre tri godine i do sada su je dobili mužičar i pesnik Marko Šelić Marčelo i „ambasador srpske trube“ muzičar Dejan Petrović. Nagrada se dodeljuje „za pedagoško delovanje i poseban doprinos razvoju kulture mladih“.

(Piplmetar.rs/Tanjug)

Loading...