in

CANE PATRIBREJKERS ŠOKIRAO SRBIJU Gavrilo Princip je moj deda!

Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra – rekao je Cane

cane patribrejkers i gavrilo princip
Foto: Printskrin Youtube, Wikipedia

Zoran Kostić Cane, frontmen grupe “ Partibrejkers“ nedavno je gostovao u emisiji produkcije Balkan Info. Pored mnogih zanimljivih tema o kojima je govorio, otkrio nam je da je unuk Gavrila Principa.

Mi smo bili prijatno iznenađeni.

Cane vodi poreklo od Gavrila Principa.

– Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra – rekao je Cane.

cane patribrejkers i gavrilo princip
Foto: Printskrin Youtube, Wikipedia

Premotajte snimak na 40:08:

– Mi smo porodično partibrejkeri. Mi smo partibrejkeri kroz epohu i vreme. Svašta se pisalo o Gavrilu. Najgore je što su nas učili je to da je njegov metak ubio trudnu ženu. Nije istina. Sofija Hotek nije bila trudna. Ona je dva meseca pre dolaska u Sarajevo imala težak pobačaj. To čak nisu sami Austrijanci smislili već naši austrijski učenici. Suština je da je to bila borba za slobodu. Nije mogao on da napiše molbu „Ej, Ferdinande nemoj da nas ugnjetavaš“. Jer kako god gledaš kroz istoriju mi smo hteli da budemo Austriji pri ruci, ali uvek smo bili zloupotrebljeni. Gavrilo nije bio sam. Tu su bili i Hrvati, muslimani. Mehmedbašić je imao namazan nož otrovom i hteo je da cara ubode u samoj sarajevskoj većnici. Čabrinović je bacio bombu. Gavrilo je iz trećeg pokušaja uradio to što je uradio. Kao što znamo, hteli su cara da ubiju i Tin Ujević i ekipa. Gavrilo je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bi svi mi živeli zajedno – rekao je ranije Cane.

Pa šta mislite, liče li? Pročitajte ovde Canetov intervju.

Da li biste instalirali besplatnu android aplikaciju Piplmetra? Radimo istraživanje, odgovorite ovde anonimno.

(Jasmina R.)

Ovaj post je kreiran na našoj Piplmetar platformi. Dovoljno je samo da imate Fejsbuk nalog i možete da kreirate sadržaj koji će drugi čitati. DODAJ OVDE

Loading...