in

Awww

DAČA DUCK ZA PIPLMETAR: „Muzikom su se nekada bavili GENIJALCI kojima je KVALITET bio na prvom mestu!“ (FOTO) (VIDEO)

Foto: Privatna arhiva za Piplmetar, Printskrin: Youtube

Muzika devedesetih ne može se zamisliti bez Damira Radoičića, čije se pesme i danas pevaju. Ako ste se ikada pitali gde je danas i šta radi Dača Duck, frontmen legendarne grupe Duck, sasvim je sigurno da i dalje pevate pesme poput „Dačo, volim te“, „Hej, Dak“, „Ljubavni napitak“, „Oglas“.

NEKAD I SAD: Uz njegovu pesmu “NE PALI SVETLO” ludele su žene, a danas izgleda ovako (FOTO) (VIDEO)

U intervjuu za Piplmetar.rs govorio je o tome kako je izgledala javna scena tih godina, o muzičkim počecima, o najboljim nastupima, razbio je zabludu da li su pevačice samo otvarale usta. Prisetio se kako je počela njegova saradnja sa Ksenijom Pajčin i otkrio nam šta ga danas čini srećnim.

NEKAD I SAD: Zapalio je javnost harizmom u “Velikom bratu”, muvao se sa Gogom Sekulić, a danas je JOŠ VEĆI ŠMEKER (FOTO)

Kako je izgledala javna scena devedesetih?

Potpuno ista kao sad, što bi rekao Radovan III: „Što štampaju novine? Novine ne treba štampati, treba samo da menjaju datum.”
Što se muzike tiče… E pa, da ti kažem ovako. To je tada bio skup velikih umetnika, pravih muzičkih genijalaca, da ne kažem “virtouza“, kojima je kvalitet i umetničko stvaralaštvo bilo uvek na prvom mestu.

Kako si počeo da se baviš muzikom?

Kad sam video da od lepote i pameti nema ništa (smeh). Kao klinac počeo sam prvo da se bavim plesom (u to vreme break-dance i hip-hop) što mi uvek bilo mnogo bitnije od pravljenja muzike. Iskreno, u početku sve je bilo zbog ljubavi prema koleginicama-plesačicama… Uff! Ali mi je kasnije, nažalost, nestalo para, pa sam napravio “Business Plan”.

NEKAD I SAD: BIla je u “VELIKOM BRATU” i posle toga NESTALA, a danas izgleda ZA MEDALJU (FOTO)

Da li je od pevanja u ono vreme moglo da se živi?

Živeo sam kao bubreg u loju, al’ se loj nije video toliko kao danas (smeh).

UMRO JE DRUG TITO: Čuveni TV voditelj Miodrag Zdravković danas ima 89 godina (FOTO) (VIDEO)

Da li je istina da su pevačice samo „otvarale usta“?

Čuo sam za to, još se tada pričalo dosta o tome. Ma šta da ti kažem… Strašno, stvarno strašno! Zamisli, neko radi muziku zbog para. I platio majstor pevačicu koja zna da peva da mu pesma bolje zvuči. Eeeej, bre! A onda je još potpisao na sve albume iako ju je debelo platio, pa posle ima obraza još da je pominje i hvali godinama u emisijama i preporučuje kolegama. A one šta će! Pevaju, uzimaju dobar keš i trpe. I trpi etika, i trpi pravda! Sram ga bilo, gde će mu duša? Što se mene tiče – to nije istina. Sve su bile vrhunske pevačice!

Ovoj prelepoj ženi je ČKALJA bio deda: Evo šta je sve od njega naučila (FOTO)

Pamtiš li najbolji nastup?

Najbolji nastup grupe „Duck“ bio je u Gračanici. Sećam se, išli smo u pratnji švedskih vojnika u transporterima. Sav trud i sve što sam ikada radio u muzici se isplatilo u tom trenutku, na tom gostovanju.

Ispričaj nam neku anegdotu sa nastupa.

Spale su mi jednom pantalone u direktnom televizijskom prenosu. Sva sreća, nosio sam tange. Naopako i od tade je krenula karijera. Uzlaznom putanjom.

ČUVENI PEVAČ I KOMPOZITOR: Nema šanse da pogodite ko je ovo (FOTO)

Da li iko može sada da napravi legedarne pesme poput San, Ima nešto u tvojim očima ili Dačo, volim te? Tu prvenstveno mislim na muziku kakva je onda bila.

Čuo sam da se još slušaju moje pesme i da skoro svaki klub sada ima veče 90-ih. Te pesme su nastale 1995, znači pre više od 20 godina. Auu, al’ sam mator! (Smeh) Od tada je muzički svet mnogo napredovao i naravno da neko to može. Nisu to nikakva umetnička dela, to su samo dobra ideja i okej pesma. Svako ko voli muziku i ima dobru ideju može i mnogo, mnogo bolje od toga…

Kako si upoznao Kseniju Pajčin?

Prvi put smo pričali na jednom plesnom takmičenju, a posle smo se slučajno sreli kod našeg tadašnjeg aranžera i tada smo krenuli da pričamo o poslu. I, eto… Našli smo se. Imao sam sreću da radim sa Ksenijom Pajčin i da zajedno prolazimo kroz sve lepe stvari koje uspeh nosi sa sobom.

NEKAD I SAD: Kultna pozorišna glumica koja je žarila DEVEDESETIH u “Srećnim ljudima”, danas izgleda ovako (FOTO)

Kada si otišao iz muzike?

Nikad, samo sam prestao da živim od muzike. Prestao sam da radim 2003. zbog ljubavi jedne devojke.

Dača Duck sa ćerkom Foto: Privatna arhiva za Piplmetar
Dača Duck sa ćerkom Foto: Privatna arhiva za Piplmetar

Gde si sada i šta radiš i šta te čini srećnim?

Uglavnom radim kao model jednoj maloj šminkerici. Srećnim me čini to što mogu, ovom prilikom, da pozdravim sve svoje bivše fanove, stare poznanike i prijatelje koji ovo sada čitaju sa kojima dugo nisam u kontaktu. Znaju oni koji su. ŽIVELI!

(T. M.)

Loading...