in

DAO OTKAZ DA BI PUTOVAO PO EVROPI Hrvat biciklom planira da pređe 4.5000 kilometara, posetio i Srbiju

Strle je do sada prošao kroz Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju, Grčku, Tursku, Bugarsku, trenutno je u Srbiji koju će preći od juga do severa, da bi se preko Bosne i Hercegovine vratio do Hrvatske i Zagreba, gde živi

MIhael Strle
Foto> Mihael Strle facebook

Biciklista i avanturista iz Hrvatske Mihael Strle pre dva meseca krenuo je na avanturističku vožnju biciklom kroz Evropu tokom koje je do sada prešao 3.700 kilometara, a do kraja ture preći će oko 4.500 kilometara.

Strle je do sada prošao kroz Albaniju, Crnu Goru, Makedoniju, Grčku, Tursku, Bugarsku, trenutno je u Srbiji koju će preći od juga do severa, da bi se preko Bosne i Hercegovine vratio do Hrvatske i Zagreba, gde živi.

„Srećan da na ovom putu nisam imao nikakve probleme. U Srbiji sam već dva dana i već prve večeri sam u Pirotu upoznao nove prijatelje sa kojima ću sigurno ostati u kontaktu tokom putovanja a i kasnije. Pirot je zaista prelep mali – evropski grad, tako da sam zaista prijatno iznenađen“, kaže Strle i dodaje da ima vrlo ambiciozne planove.

Cela priča počela je sasvim slučajno, dodao je on.


„Kreneš najpre biciklom na pivo u drugi grad, kreneš na more, dođe leto, zatim sam reko sebi što ne bi otišo biciklom na Exit u Novi Sad i na kraju sam krenuo na ovaj put. Još nije ni gotov a već sada razmišljam o većim poduhvatima, a to je put oko sveta“, kaže Strle.

Strle je inače po struci medicinski tehničar, a kako bi uspešno realizovao ovaj svoj avanturistički poduhvat on je dao otkaz na poslu na kome je proveo poslednjih deset godina.

Postoji još jedan momak koji je imao sličan avanturistički poduhvat, više o njemu ovde:

VLADIMIR JE BICIKLOM OBIŠAO TASOS POSLE POŽARA: Razlog će vas oduševiti (FOTO)

(Piplmetar.rs/Kurir/Tanjug)

Loading...