in

Tužno Štaa?

DEČAK KOJI PLAČE: Zastrašujuća životna priča SLIKE koju ima više od pola Srba u kući (FOTO) (VIDEO)

Printskrin: Youtube

U staroj Jugoslaviji nije bilo kuće koja nije imala sliku Dečaka koji plače, a koju je naslikao italijanski slikar Bruno Amadi. Životna priča uplakanog dečačića krije zastrašujuću istinu o jednom stradanju.

Ameriku je davne 1985. potresla priča kako je jorkirški dom Rona i Mej Hol izgoreo do temelja zbog požara. To bi bila tragična vest, ali je postala i zastrašujuća jer je slika Dečaka koji plače ostala netaknuta.

Ova slika počela je da se prodaje još 1950, a slikar je poznat i kao Đovani Bragolin. Na osnovu nje nastale su mnoge varijacije sa istim motivom: dečak koji plače ili devojčica koja plače.

Foto: creepypasta.wikia.com
Foto: creepypasta.wikia.com

Jedan vatrogasac je britanskim novinama „The Sun“ rekao da je svaka kuća u kojoj je gasio požare imala jednu te istu stvar – netaknutu sliku dečaka koji plače.

To je podstaklo britanskog pisca i komičara Stiva Panta da istraži više o ovom slučaju i da otkrije zbog čega u kućama zahvaćenim požarom ova slika nikada ne gori.

On je rešio da testira ovu sliku. Testiranje je pokazalo da su otisci tretirani lakom koji sadrži sredstvo protiv požara, i da će biti prava propast ako se slika okači na zid. To rezultira da će slika pasti licem prema podu i na taj način će biti zaštićena, piše Kurir.

Iako je on istražio ceo slučaj i pokušao da mu dâ razumnu notu, ova slika se smatra jednom od najukletijih slika na svetu jer je uvek prati neko prokletstvo.

Pogledajte video:

Pročitajte sve životne priče koje smo pisali na Piplmetru.

(Piplmetar.rs)

Loading...