in

Awww

ĐOLE JE ZVIŽDUCKAO, OLJA JE ČEKALA Kako je Đorđe Balašević napisao Provincijalku

Olivera je istakla da se sa setom seća studentskih dana

Glossy.rs

Balaševići otkrili kako je nastala pesma Provincijalka. Đorđe Balašević i Olivera su u intervjuu podelili sa čitaocima i kako su se zavoleli.

Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića, iznenadila je Jelenu Matović, stanarku sobe 212 u Studentskom domu „Veljko Vlahović“ u Novom Sadu. Olja, koja je svojevremeno bila stanarka te sobe, donirala je toj sobi klima uređaj.

Upravo navedena soba je opevana u pesmi Đorđa Balaševića „Provincijalka“.

Glossy.rs

Olivera je istakla da se sa setom seća studentskih dana.

– Majka je veoma teško emotivno proživljavala što odlazim u Novi Sad i što ću biti sama, čak mi je predlagala da nađem nekog momčića. Imala sam cimerku Vesnu iz Čačka. Upoznala sam mnogo ljudi sa kojima sam i danas u kontaktu – rekla je Olja.

Foto: Hellomagazin.rs

Uskoro se u njenom životu pojavio i Đole Balašević, a njen studentski život slio je u pesmu „Provincijalka“.

– On tvrdi da je ta pesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala beleške sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negde zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svetlosti bih strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pesma to na vrlo lep način ispričala – ispričala je Olivera.

Žena.rs

Đorđe Balašević, koji je sa malim zakašnjenem pristigao, kako je objasnio „znam prozor, ali ne znam vrata“ i priznao da je prvi put u sobi njegove ondašnje devojke i sadašnje supruge.

Nastavak na sledećoj.

Loading...