in

Awww

ĐOLE JE ZVIŽDUCKAO, OLJA JE ČEKALA Kako je Đorđe Balašević napisao Provincijalku

Olivera je istakla da se sa setom seća studentskih dana

– Živeli smo u jedno pristojnije vreme, To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu da prođem, a da se toga ne setim. To je taj studenjak, to je taj hodnik i to je ta pesma da bude na vratima umesto imena – rekao je Balašević, koji je izvadio iz koverte pločicu sa upisanim stihovima pesme „Provincijalka“.

Dok je Olivera studirala i živela u domu Đole je, kako navodi, igrao na obližnjem đačkom igralištu fudbal sa stanarima iz doma i ubrzo se pročulo za njihovu ljubav.

-To je od početka bila vrlo javna ljubav i jedina na svetu. Međutim, bilo je i onih koji su me sretali na ulici pa mi govorili: „Šta ti zavlačiš onu devojku“, a bilo je i raznih scena. Nadam se da smo i današnjim dolaskom ovde pokazali da je ovo nešto sad već sasvim ozbiljno između nas dvoje, tako da mi je veoma drago što mogu da učestvujem u tome i nadam se da će pomoći devojkama da pored ovog prozora dožive neke svoje uspomene – zaključio je Đorđe Balašević za mojnovisad.

Đorđe Balašević – „Provincijalka“

Loading...