in

DR RANKO RAJOVIĆ Šta se tačno događa u detetovom organizmu kad igra igrice

Doktor Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja. Osnovu ovog učenja predstavljaju savremena naučna otkrića iz neuronauke i pedagogije

dr Ranko Rajović

Kada doktor Ranko Rajović govori o deci i načinu vaspitanja, svaki roditelj bi trebalo pomno da sluša i podeli informacije sa drugim roditeljima.

DR RANKO RAJOVIĆ Prestanite previše da štitite decu, rastu u egocentrike i narcise

Doktor Ranko Rajović je lekar, neuroendokrinolog, osnivač je Nikola Tesla centra, odseka za mlade talente, postavio je temelje NTC sistema kreativnog učenja. Osnovu ovog učenja predstavljaju savremena naučna otkrića iz neuronauke i pedagogije.

Gostujući na Radio Sarajevu, bio je upitan da objasni šta se tačno događa u detetovom organizmu dok igra igrice. I rekao je:

dr ranko rajović o deci
printskrin youtube, piplmetar.rs

– Veliki problem današnjice su video-igrice. Veliki broj dece satima sedi i igra. Tada se događa da dete bude nagrađeno određenom dozom endorfina na svakom pređenom nivou, pa red endorfina, pa dopamina. To je kao da se dete drogira. Kada dete izađe iz virtuelnog sveta, nije u stanju da sedi i čita knjigu ili da uči. Njegov mozak je dobio neki nivo frekvencije koji nama biološki ne pripada. I dete se u realnom svetu ne snalazi. Nema socijalizacije, nizak je prag tolerancije i kreću problemi, a jedan od njih su izlivi besa. Granice se moraju postavljati, jer bolje je sprečiti nego lečiti.

(Piplmetar.rs)

Loading...