Globalne brojeve o padu obroka pravilno se objavljuju: otprilike jedna trećina svih obroka proizvedenih za ljudsku ishranu je zalutana ili bačena. Da je krah obroka bio rustikalan, on je neprestano treći čudesni emiter gasova staklene bašte u okviru državne Kine i SAD.

Krah u obrocima tehnike bi možda naizgled samo bio manji, posebnim nacionalnim razvojem. količine obroka koji se bacaju u kuću.

U Norveškoj – više od 450.000 tona obroka se svake trista šezdeset pet dana , obično zbog toga što je predao datum isteka – originalni programi mogu da originalni pregled i originalni pregled produži rok trajanja i smanjiti pod obroka.

“Znamo da postoje glavne razlike između nekuvanog materijala i robe u frazama o emisijama u životnoj sredini. Nije tema neosporna činjenica da voće i zelje imaju niske faze emisije, ove namirnice imaju kratak rok trajanja“, naveo je istraživač Tone Mari Rode sa Norveškog instituta za hranu i hranu, akvatorija Nofima).

„Stoga, u stvari, važno je dati im produženi rok trajanja i izbegavati da se oni nađu u smeću.”

Osoblje Norveškog instituta analize hrane, ribarstva i akvakulture (Nofima), ispod četiri-trista šezdeset petodnevnog ‘iNOBok’ prihvata, istražuje šest inovativnih programa obrade: visoka krutost, mikrotalasi, pulsirajuća električna polja, ultrazvuk, UV blagi i plazma -aktivirana voda.

Analiza i alternativni savetnici računarske podrške uklj. , Norveški institut za analizu održivosti (Norsus), Finus i Fjordland, između ostalih.

Pronalaženje zamene za lek za autoklav​

Proizvodači obroka imaju pravo da rukuju r obroka korišćenjem toplote u autoklavu – obliku tvrdog šporet u kome se mikroorganizmi u obrocima inaktiviraju – da bi bili sigurni obrok i produžili rok trajanja.

S druge strane, u skladu sa posebnim pregledom. , postoji ‘nekoliko’ izazova u prime ove veštine. Toplina koja želi da ubije bakterije može da utiče na kvalitet obrade, a lek je obično koristan i zahteva mnogo resursa zbog upotrebe vremena, vode i vitalnosti.

Naizgled većine programa za obradu koje se može zameniti i ispitati rada u autoklavu i na taj način dodeliti na vreme i cenu, a da to manje utiče na ambijent.

Sredstvo za autoklav obezbeđuje sigurnost obroka (u suprotnosti sa bakterijama kao što je E Coli) i produžava vek trajanja. GettiImages/EzumeImages
microwave EasyBuy4u

„Što se obroci brže i nežnije obrađuju, jedni je kvalitet karaktera svakog od njihovog korišćenja ukusa, boje i informacija o ishrani“, ​naveli su istraživači.

Produženje roka trajanja jaja uz veštine visoke rigidnosti ​

Prekomerna rigidna obrada je svetlucava metodologija, kao kada se obroci izlažu neprikladnim pritiskom – čak 6000 bara – njegov vek trajanja bi izgledao samo štaviše bio minimalno utrostručen u poređenju sa savremenim proizvodom.

Metodologija se već meseci koristi u proizvodnji sokova, što garantuje period u trajanju od dva do tri dana. zavisnosti od različitosti. Preterana rigidna obrada se dešava na sobnoj temperaturi ili u rashlađenim namirnicama, što svaki čuva informacije o ishrani i pomaže da se zadrži ukus.

Osoblje Nofime je istražilo korišćenje na visokoj temperaturi koja traje visoku biću. . , s obzirom na to da kompletna jaja imaju dug vek trajanja, ne može se pomenuti jednako za jaja čim su pukla ili kada se napravi masa jaja.

U slučaju mase jaja ili mu se posebno dogodi , proizvoljno lek za toplotu da bi produžili vek trajanja. Izlaganje jajne mase visoke krutosti kao zamena, takođe produžava vek trajanja, otkrili su istraživači. Postoje i razumne korisne prednosti.

“Kada se masa jaja sa kojom se rukuje visoke rigidnosti razvija da bi se tukla, pena je povećana i pena je zadržala. svoju količinu u stvari dugog vremena bez kolapsa“, ​ vredni su istraživači. „Kombinacija je takođe dobila povećanu sposobnost emulgovanja, što je spremno da bude očigledno u različitim vrstama obrade i kuvanja obroka.“​ Piletina u mikrotalasnoj, bilo ko? ​

Još jedna metodologija obrađuje ispod istraživanja koje su sproveli istraživači su mikrotalasi . Mikrotalasne pećnice, otkrivaju, poznate su u kuhinjama u domaćinstvu, ali se ne koriste tako široko u naizmeničnim obrocima.

Ključni profit koristi mikrotalasnih pećnica kao antagonističkih nacionalističkih oružanih snaga u požarnom režimu toplanetoplanet. poređenju sa korišćenim autoklaviranjem.

Jedno ispitivanje koje su izvršili istraživači uključivalo je piletinu, koja se razvija za prženje i pakovanje modifikacije na dva razmaka i načina čitanja. Neki uzorci su dodatno obrađeni upotrebom visoke krutosti ili mikrotalasima. Zatim su čuvane na 4°C.

“Vakumovano upakovana piletina imala je rok trajanja od 4 nedelje, dok su uzorci visoke čvrstoće sačuvan više od tri meseca. . Uzorci mikrotalasne pećnice su takođe pokazali ogromnu verovatnu“, ​ vredni su istraživači.

microwave EasyBuy4u
Mikrotalasne pećnice su poznate kućnim kuhinjama, ali se više ne koriste tako široko u okviru naizmeničnih oblika. GettiImages/EasiBui4u
microwave EasyBuy4u

Veštine električnih polja je još jedna metodologija obrade ispod istraživanja Nofime i iNOBok pratilaca. Vrsta opisuje javni krug električnih polja ukratko impuls različite dubine. „Ono što se onda dešava je da pore nastaju unutrašnji ćelijske membrane proizvoda od roka. Ovo dovodi do niza delatnosti, uključujući čini zelenilo izuzetno raznovrsnim ili jednostavnim za guljenje, i daje veće prinose direktno kroz ekstrakciju“,

„Ta vrsta bi možda i naizgled ubila bakterije u robi kao što je sok, a istovremeno bi sačuvala ukus i hranljive materije.“ ​

U Španiji, istraživači Univerziteta u Saragosi koristili su veštine o nestašicama, što je rezultiralo „dragoceno kraćim“ vremenom sušenja u poretku sa kobasicama proizvedenim u identičnom zastarelom uređenju. Potrošnja vitalnosti se takođe smanjuje za 50%.

UV blago za meso, ultrazvuk na mlečnim proizvodima​

UV blago se već koristi u naizmeničnim obrocima da ubije bakterije na podu proizvoda. S druge strane, veštine su neme u prirodi za uputstva o upakovanoj robi, jer različite površine pakovanja mogu uticati na to koliko efikasno UV blag prodire. Ako dno više nije mekano, kao ilustracija, bakterije se mogu otkriti mesom u naborima i šupljinama.

U Velikoj Britaniji, naučnici sa Campden BRI instituta poseduju istraženi UV blagi lek na tri različite vrste. svinjetina i govedina. „Lek više nije imao uticaja na obojenost ili užeglost, rok trajanja je postao jednak kao kod neprerađene mesne robe.

„Bez razmatra na to, naučnici istražuju da bi te veštine verovatno naizgled posedale u borbi protiv patogenih bakterija.“

microwave EasyBuy4u

Ultrazvučni lek bi se možda naizgled samo primenjivao na jogurt, zajedno sa različitim terapijama, da bi se promenili korišćeni lek za homogenizaciju i toplotu. GettiImages/Rossela De Berti

microwave EasyBuy4u

Kada Ultrazvučni lek se primenjuje na obroke koji se nalaze ispred različitih obrada, ubrzava naredne procese i smanjuje potrebnu količinu vitalnosti. vodni jogurt, naučnici su se uverili da bi kombinacija CO2, leka visoke čvrstoće i ultrazvuka mogla da se koristi za zamenu korišćenog leka za homogenizaciju i toplotu.

„Kombinacija ovih tehnologija ima očigledan kraj na inaktivaciji mikroorganizama i enzima, brzini fermentacije i sposobnosti jogurta da sačuva vodu.“

Nove veštine za produženje roka trajanja voća i vrha​

Istraživači takođe istražuju originalne veštine brenda u sektoru obroka. Bez obzira na to u fazi ljubavi, voda aktivirana plazmom uzima struju, kiseonik i azotna jedinjenja u tragovima u vazduhu, dostavlja ih vodi koja se potom koristi za ispiranje voća izelenila.(A voda(A voda. aktivirano, bakterije će biti inaktivirane i rok trajanja proizvoda proizveden.

Zanimljivo je da više nije sva voda sa svih međunarodnih lokacija ispravna za ovu metodologiju, kao vrednost kao rezultat kvaliteta vode. U Norveškoj je voda ‘veoma odgovara’ za aktivaciju plazme, kao i vode iz Engleske. U Palestini, ipak, aktivacija plazme nije imala kraja na bakterijama E.coli. „Ovo otkriva da je važno upravljati kvalitetom vode kada se sprovodi takav lek.“

Jedno drugo ispitivanje vode aktiviranom plazmom videlo je da su listovi spanaca malog rasta isprani i upoređeni sa spanacem za malu decu koji nije tretiran ili ispran standardnom vodom. Nakon sam dana skladištenja, spanać je ispran vodom aktiviranom plazmom tako da nema povećanja unutar niza bakterija.

Naučnici su zaključili da veštine „verovatno postoji“, ali je tako rano i traženo dodatno i traženo. biti vezano za naizmenične obroke.

“Intenzivni pregled koji posedujemo izveden u ovom poduhvatu pokazuje da originalne tehnologije poseduju gigantske mogućnosti da se dodaju ekstra održivoj proizvodnji obroka, ” ​spomenuo je Nofimin Rode.

„Mod vrste i dokumentacija ostaju, ali postoji mnogo različitih mogućnosti koje leži u ovim tehnologijama…”

microwave EasyBuy4u?xml>Opširnije