in

JEDAN PAPAGAJ NA VRAČARU IZGUBIO JE ODANU LJUBAV: Svetozar Cvetković o poslednjim danima Vlastimira Đuze Stojiljkovića

Foto: Printskrin Xoutube, Mondo

Vlastimir Đuza Stojiljković bio je majstor srpske glume, a mlađa publika voli i njegov glas u mnogim crtanim filmovima. Njegov kolega Svetozar Cvetković nije ga zaboravio i napisao je kolumnu u znak sećanja na svog velikog prijatelja.

[irp posts=“4112″ name=“VLASTIMIR ĐUZA STOJILJKOVIĆ: Znate li kome je sve davao glas u crtanim filmovima? (FOTO) (VIDEO)“]

– U Novopazarskoj ulici na Vračaru jedan papagaj je izgubio svoju odanu ljubav, a mi svi – čitav svet koji će nam tek nedostajati… – piše Svetozar Cvetković.

Vlastimir Đuza Stojiljković umro je 17. juna u Beogradu u 85. godini. Nije se oporavio od moždanog udara koji je imao godinu dana ranije i zdravstveno stanje mu se pogoršavalo.

Foto: Printskrin Xoutube, Mondo
Foto: Printskrin Xoutube, Mondo

Posle šloga živeo je u domu za stara lica „Lug“ gde je, prema rečima supruge Dušanke, ponovo naučio da govori i hoda.

O kako tužna životna priča o poslednjim danima slavnog glumca Đuze Stojiljkovića.

Đuza Stojiljković je umro, ali i nije. Ako nas pitate, živi večno.

Atelje 212, čiji je svojevremeno glumac Svetozar Cvetković bio upravnik, i JP Službeni glasnik objavili su publikaciju povodom 60 godina rada ovog pozorišta (priređivači: Branimir Brstina, Maša Mihailović, Gordana Goncić, Jelena Mijović i Marija Jeftić), prenosi Danas.rs.

[irp posts=“4721″ name=“OVO JE DEA CVETKOVIĆ: Ćerka glumca Svetozara Cvetkovića dominira na Instagramu (FOTO)“]

Deo ove knjige posvećen je uspomeni na velikane ove kuće koji su poslednjih godina zauvek napustili životnu porodicu (Jovan Ćirilov, Petar Kralj, Ružica Sokić, Borivoje Bora Todorović, Dragan Nikolić, Marinko Madžgalj, Đorđe Jelisić). O velikom glumcu Vlastimiru Đuzi Stojkovću, svoje sećanje napisao je glumac i svojevremeno upravnik Ateljea 212 Svetozar Cvetković.

„Ja imam sve troje i sve je moje – i draga i drug i pas…“ #đuzastojiljković

A photo posted by Sofija Ristić (@necista_krv) on

Skrolujte i kliknite na stranicu broj 2 da pročitate kolumnu u celosti.

Loading...