in

JOVANA JEREMIĆ Logičan sled moje karijere je da uđem u politiku jer sam kvalitetan kadar

– Bio je logičan sled moje karijere da odem u politiku. Uz televiziju, to je moja druga ljubav – navodi ona

Jovana Jeremić ulazi u politiku
Foto instagram jovana jeremić, piplmetar.rs, Foto skupštine novosti.rs

Voditeljka rijalitija „Parovi“ na TV Hepi Jovana Jeremić izabrana je za člana Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju Socijalističke partije Srbije.
Kako navodi njen posao biće da analizira rad srpskog Ministarstva spoljnih poslova, kao i odnose Srbije i drugih država.

Biografija Jovane Jeremić na OVOM linku

Malo ko je znao da je Jovana Jeremić skoro dve godine članica SPS-a. Kako kaže, o tome nije želela da priča, sve dok nije odlučila da se aktivira.

– Bio je logičan sled moje karijere da odem u politiku. Uz televiziju, to je moja druga ljubav – navodi ona.

Jovana Jeremić

A prva je, kaže Jeremićeva, pravo, koje je završila u roku sa visokim prosekom. Ona dodaje da je završila državni Pravni fakultet u Beogradu, sa prosečnom ocenom 9,6, kao i da je masterirala na temu „Ustavno i parlamentarno pravo, političke partije“.

Žao mi je što se nisam ranije aktivirala, jer politiku mnogo volim. Ipak, bilo je teško. Istovremeno sam radila na televiziji i učila po deset do 12 sati dnevno u čitaonici „Svetozar Marković“. Ništa mi nije palo s neba – kaže ona.

Kako je došlo do toga da se uđe u redove socijalista? Ona navodi da se to dogodilo sticajem srećnih okolnosti.

JOvana Jeremić nekad i sad
Jovana Jeremić pre nego što je postala poznata kao voditeljka Parova

Poznavala sam omladince SPS-a i oni su me pozvali da vodim jednu njihovu konferenciju. Rekli su mi da će doći oko 50 ljudi, a bilo ih je 500. Tada sam bila novinar informativne redakcije i nisam bila popularna. Oduševili su se kako sam odradila posao. Bila sam srčana, čak sam i vikala – kaže Jeremićeva.

Posle toga, priča ona, odlučila je da se učlani u SPS.

– Vidim sebe u politici. Ispunjavam kvalifikacije i kvalitetan sam kadar – dodaje voditeljka „Parova“, koja ipak ne želi da govori o svojim krajnjim dometima.

Ona kaže da članstvo u Savetu za spoljnu politiku SPS-a nije nikakva funkcija, jer je u pitanju radno telo.

– Sastajemo se jednom u nekoliko meseci. Naš posao je da analiziramo rad Ministarstva spoljnih poslova i kako se Srbija kotira u odnosu na druge države. Tamo se i obrazuju kadrovi SPS-a i pripremaju za nešto više – navodi Jeremićeva i dodaje da o spoljnoj politici nije pričala sa liderom stranke i ministrom Ivicom Dačićem.

– Ima čovek pametnija posla i bori se za državu – završava ona.

Jovana Jeremić ušla u politiku
Foto Tanjug/Filip Krajinović, jjinstagram printskrin

(Piplmetar.rs/ Blic / Kurir)

Loading...