in

Ko je Ivanka, a ko Ivana Tramp?

Mnogi od nas ne znaju mnogo o ćerki Donalda Trampa, 45. predsednika Amerike. Ivanka Tramp (36), diplomirani ekonomista, rođena je kao Ivana Meri Tramp. Iz milošte su je nazvali Ivanka i tako je ostalo. Baš kao i njena majka, čehinja Ivana (68), i ona je modna ikona i bivši model. I obe su plavuše svetlog tena.

Ivanka je rodjena 30. oktobra 1981. godine na Menhetnu, u Njujorku, a godine 1991. kada je imala samo devet godina, razveli su se Ivana I Donald Tramp. Ona ima dva rođena brata, starijeg Donalda Juniora i mlađeg Erika. Sa očeve strane ima polusestru Tifani i polubrata Barona Viliama. Trenutno radi kao izvršni potpredsednik u Trampovoj Organizaciji.

Prema službenim podacima, njeno bogatstvo iznosi impresivnih 150 miliona dolara u 2017. Godini. Ivanka je po veri prezbiterijanac, što znači da se ova verska služba vrši prema Prezviterijanskom učenju, koja naglašava Božiju milost kroz veru u Hrista, I ne priznaju se viši crkveni činovi od prezviterskog.

Samo luksuz, dijamanti, dolari I zlato

U detinjstvu, Ivanka se najviše družila sa bogatom naslednicom hotela, Paris Hilton. Sada je bliska I sa Čelsi Klinton, ćerkom Hilari Klinton. Dve godine je studirala na Univerzitetu “Džordžtaun”, a zatim je prešla na Univerzitet Pensilvanije na kom je 2004. godine diplomirala ekonomiju. Ivanka govori engleski i nemački jezik I zna samo osnove češkog.Pre nego što se pridružila porodičnom biznisu, radila je u kompaniji za upravljanje i razvoj nekretnina, “Forest City Enterprises”, a 2007. godine je uspešno udružila snage sa prodavcem dijamanata, “Dynamic Diamond Corp.”, i stvorili su liniju dijamantskog i zlatnog nakita koji je prodavan u njenom maloprodajnom objektu na Menhetnu.

U oktobru 2015. godine objekat je zatvoren, ali je nakit dostupan u zlatarama u SAD-u i Kanadi, kao i u Bahreinu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru i Saudijskoj Arabiji. Ivanka je član odbora koji pruža podršku ženama stručnjacima u oblasti ekonomije.

Moda I biznis 

Ima svoju liniju modnih proizvoda koja obuhvata odeću, tašne i cipele koji su dostupni u većini robnih kuća u SAD-u. Kritikovana je zbog navodnog kopiranja drugih dizajnera, a PETA joj zamera korišćenje zečjeg krzna.1997. godine je snimila svoju prvu naslovnicu u američkom tinejdžerskom časopisu „Seventeen“. Bila je domaćin izbora za Miss Teen USA čiji je vlasnik njen otac. Radila je revije za modne imperije Versaće, Mark Buvier i Tieri Muler, kao i modne kampanje za Tomi Hilfiger i Sason Džins. Bila je na naslovnim stranama najprestižnijih magazina u svetu, a 2007. godine je zauzela 83. mesto na Maksimovoj listi 100 najlepših žena.

Udata za moćnika 2005. godine je započela vezu sa agentom za razvoj nekretnina Džeredom Kušnerom. On je I vlasnik izdavačke kuće I takodje radi kao savetnik u Trampovoj administraciji. Kušnerov otac, Čarli, proveo je dve godine u zatvoru zbog poreskih malverzacija. Osim toga, osuđen je za ilegalne donacije političkim kampanjama, a bio je i svedok u raznim krimi-dramama povezanim s mafijom. Ivanka I Kušner su raskinuli 2008. godine, ali su se pomirili i venčali ubrzo 2009.godine, a imaju i troje dece: ćerku Arabelu Rouz Kušner, sinove Džozefa Frederika Kušnera i Teodora Džejmsa Kušnera.

(Ivana Ika)

Loading...