in

Vrh Awww

Ko je stvarno ruski glumački bard Dmitrij Jurevič Nazarov – Viktor Barinov iz serije Kuhinja?

Scene ruku pravog kuvara koje su trebale biti Vitjine, nisu iskorišćene jer je dubler dešnjak dok je Nazarov, u stvari, levoruk, tako da su morali koristiti njegove scene

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Nakon što smo pisali o Viki iz serije Kuhinja, nastavljamo sa serijalom biografija o glumcima iz popularnog sitkoma. Dmitrij Nazarov igra ulogu šefa kuhinje francuskog restorana „Klod Mone”, navija za Spartak, voli čašicu i kartanje, ima zlatnu ribicu a svoje potčinjene naziva invalidima. Svojeglav a opet pravičan. Pustahija a ipak željan ljubavi. Tvrdoglav, a dobar kao hleb. Da, to je uloga čuvenog Viktora Vitje Barinova.

Simptični meda sa brčićima (kog često porede sa Žerarom Depardjeom a mi možemo primetiti sličnost sa našim Batom Živojinovićem), dubokog glasa i izuzetnog stasa (visok je 196 cm), rođen je 4. jula 1957. u Podmoskovlju u porodici u kojoj ranije nije bilo umetnika.

Još kao mali, peo se na stoličicu i glumatao, recitovao dugačke pesme, učestovao u školskim  priredbama, bežao sa časova da bi pogledao neki film. Kao dečak, do 13. godine bio je nizak, debeljuškast i sa naočarima, pa su ga lokalni huligani matretirali. Uzimali su mu bakaluk na povratku iz prodavnice i ostavljali ga u modricama. Tada se Dima pojavio kod trenera samboa i nije odstupio dok ga nisu primili da savlada ovu veštinu. Nakon ovoga, za godinu dana je porastao 20 centimetara.

SVE O VIKI IZ SERIJE KUHINJA Ko je stvarno Jelena Iljinična Potkaminska

Zainteresovao se za glumačku profesiju, ali nije položio prijemni iz prvog puta. Okrenuo se konkretnijoj struci zaposlivši se u pekarskoj industriji u kojoj je čak i napredovao kao poslastičar. Ipak, po drugi put pokušava da ostvari svoj san, ovog puta uspešno. Nakon školovanja brzo nalazi posao u pozorištu, radio je i kao voditelj i zabavljač. Fantastičan je pevač.

glavni kuvar serije kuhinja
Foto Sputnik

Tek nakon četvrt veka provedenog na pozorišnim daskama i nebrojenih uloga, postaje poznat i na filmu, kako u Rusiji tako i širom sveta. Ime mu se pojavilo i u zapadnoj produkciji u filmu „Lergo Vinč 2 – zavera u Burmi” (podsećamo, igrao je i naš Miki Manojlović), a glumi i predsednika Rusije u filmu „Jeljcin – tri dana u avgustu”.

Lični život ne krije, ali ga mnogo i ne eksponira. Ćerka Nina iz prvog braka podarila mu je unučicu Mašu, a sa suprugom Olgom ima Arsenija i Arinu.

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Može se naći i podatak da mu je Olga treća supruga, te da je druga bila Natalija Krasnojarska.

Pred serijalom „Kuhinja” glumci su imali brzu obuku iz kulinarstva kako bi ponešto mogli brzo naseckati pred kamerama. Ipak, scene ruku pravog kuvara koje su trebale biti Vitjine, nisu iskorišćene jer je dubler dešnjak dok je Nazarov, u stvari, levoruk, tako da su morali koristiti njegove scene. Priznaje i da je u toku školovanja učio francuski jezik, a još uvek na TV-u vodi kulinarsku emisiju.

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Treba li uopšte naglašavati da Dmitrij Nazarov nosi titulu zaslužnog nacionalnog umetnika Rusije?

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Navođenje svih njegovih ostavrenja zauzelo bi nekoliko stranica teksta. Pa ipak, i pored toga što je je ulazio u likove svih važnijih klasičnih komada Čehova, Bulgakova, Ostrovskog i Turgenjeva, tvrdi da ima još milion uloga koje bi želeo da odigra. Nesumnjivo, za ulogu Viktora Barinova, boljeg glumca nismo mogli poželeti.

Da li ste drugačije zamišljali ovog glumca? Šta vam se kod njega dopada, a šta ne? Da li biste voleli da pogledate i druga njegova TV ostvarenja?

Pišite nam u komentarima.

(Vesna Raonić)

Loading...