in

Lekari u domu zdravlja slavili slavu, pop čitao Očenaš, a bolesna deca na pedijatriji čekaju na pregled uz meze (FOTO)

Foto: M.J. via Južne vesti

U domu zdravlja u Nišu roditelji su čekali kod pedijatra na pregled sa bolesnom decom za slavskom trpezom. Te slike obišle su internet i izazvale lavinu komentara.

[irp posts=“7522″ name=“SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA: Trudnu majku sa bebom koja ima temperaturu 39 vratili kući jer je zakasnila 5 minuta (FOTO)“]

Uz slavski kolač, sveću, vino i žito roditelji su sa decom na pedijatriji ambulante Rasadnik čekali pregled, jer su lekari slavili verski praznik, a sto je bio postavljen pre kraja radnog vremena. Iako su građani negodovali zbog ovoga, lekar Radmila Popović, koja je bila domaćin slave, kaže da zaposleni u ambulanti „nemaju drugu prostoriju za ovu priliku“, objavile su Južnevesti.

Sabor Presvete Bogorodice, koji se slavi 8. januara, lekari su rešili da obeleže dan kasnije, u ponedeljak, kako bi kolektivno mogli da proslave i učestvuju u obredu koji je u čekaonici ambulante obavio sveštenik.

Foto: M.J. via Južne vesti
Foto: M.J. via Južne vesti

Prema rečima jednog od roditelja koji je toga dana bio u ambulanti, pedijatar je čak i “ubrzao” preglede kako ne bi zakasnio na slavu.

– U vreme gripa i virusa na dečjem odeljenju ambulante Rasadnik ljudi postavili stolove u čekaonici da slave slavu. I ne bi bio problem da nisu skratili svoje radno vreme do 13 sati umesto do 14.30. Naravno, vraćali su ljude sa bolesnom decom. Bruka. Nigde u ambulanti nije bilo broja telefona zaštitnika pacijenata inače bih i njega zvao – kazao je M. J. za Južne vesti.

Foto: M.J. via Južne vesti
Foto: M.J. via Južne vesti

Međutim, lekar Radmila Popović tvrdi da je pedijatar završio svoju smenu, kao i da su sva deca toga dana bila pregledana. Ipak, ona potvrđuje da je slavski sto bio postavljen oko 13 sati, kada je još bilo pacijenata u čekaonici.

Možda nije neki uobičajen prizor i najlepši način da proslavimo, ali je jedini mogući, jer nemamo drugu pogodnu prostoriju. Ja verujem da se roditeljima možda nije dopalo što su to videli, ali svi su bili zbrinuti, deca sagledana, pedijatar nije prestajao sa radom. Nije prekidan rad ni na Opštoj, ni nigde – kaže Popović.

Ona dodaje da su lekari iz prve smene došli na slavu posle završenog radnog vremena, dok su oni koji rade popodne, na proslavu došli pre početka smene.

Foto: M.J. via Južne vesti
Foto: M.J. via Južne vesti

Direktor Doma zdravlja nema ništa protiv
Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je na društvenim mrežama čestitao slavu lekarima koji rade u ambulanti Rasadnik. On je, međutim, rekao da lekari nisu slavili u čekaonici nego u sali.

To je sat vremena trajalo, niko nije čekao red, slava je bila, druga smena je radila. Nije u čekaonici, vi loše vidite – kazao je Jerkan.

[irp posts=“2974″ name=“ MOJ BATA JE UMRO, HVALA TI, SRBIJO“ Rođeni brat STRAHINJE ANDREJIĆA (17) slomljen i ogorčen“]

(Piplmetar.rs)

Loading...