Imamo najbolji recept za punjene tikvice

od strane | maj 23, 2024 | Lifestyle | 0 Komentara

Jeste li raspoloženi za jedan preukusan specijalitet? Danas sa vama delimo najbolji recept za punjene tikvice. 

Obožavamo tikvice u svim varijantama, ali tikvice punjene mesom su zaista nešto posebno. Preukusne su, lagane… Pravo je uživanje pripremati ih.

Najbolji recept za punjene tikvice koji smo probali

Mi volimo tikvice punjene piletinom, zapečene u rerni, ali ništa manje nisu ukusne ni one kuvane, s junećim ili svinjskim mesom. I to je ono najbolje kada su tikvice u pitanje – možete ih pripremati na milion načina i dobro se slažu sa apsolutno svim namirnicama. Na internetu se mogu naći različiti recepti za punjene tikvice, a jedan od njih je i sledeći video sa Jutjuba:

A ovo je najbolji recept za punjene tikvice

Sastojci:

  • 4 mlade tikvice
  • 1 srednji struk praziluka
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 200 g šampinjona
  • 150 g mladog sira
  • 1/2 kašičice mirođije
  • malo maslinovog ulja
  • mleveni biber
  • so

Priprema:

  1. Mlade tikvice uzdužno preseći napola, pa kašičicom izdubiti pulpu vodeći računa da stranice ostanu ne oštećene. Izdubljenu pulpu iseći na manje komade.
  2. Pileće belo meso iseći na kockice, praziluk očistiti i takođe iseći na kockice, a šampinjone na listove.
  3. Unutrašnjost izdubljenih polovina tikvica premazati maslinovim uljem. Poslagati ih u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica napola ne omekša.
  4. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti praziluk, a zatim dodati piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok ne promeni boju.
  5. Dodati isečenu pulpu tikvica i šampinjone, pa nadalje dinstati u soku koji je povrće pustilo dok povrće ne omeša a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja umešati mirođiju, posoliti i pobiberiti po ukusu.
  6. Napola pečene tikvice izvaditi iz rerne i napuniti ih filom. Odozgo posuti kockicama mladog sira i vratiti u rernu da se peče još 30 minuta.

Prijatno!

MariaUspenskaya/gettyimages.com

Opširnije

Izvor: Lepota i zdravlje