Seks posle 50: Mitovi u koje treba da prestanete da verujete!

od strane | jun 7, 2023 | Lifestyle | 0 Komentara

seks posle 50-te

Seks posle 50 nije tabu tema ili nešto što nije prirodno i ne dešava se…

Iz nekog razloga se veruje da je fizička komunikacija prerogativ mladih, a u starosti nema želje za vođenje ljubavi sa partnerom. Međutim, u stvarnosti stvari uopšte nisu tako. Uprkos činenici da postoje hormonalni poremećaj i slabljenje libide, ljudi u zrelim godinama i dalje imaju romantične tople noći. Razbijmo sve predrasude!

Mit 1. Kako muškarci stare, njihov seksualni nagon se smanjuje.

Muški libido ne zavisi od starosti koliko od nivoa hormona testosterona. Problem smanjene seksualne želje može uticati na muškarca bilo kog uzrasta. To se odnosi na način života i opšte zdravlje.

Ako partner ne pati od patologije endokrinog sistema, narušenog imuniteta, prekomernog stresa, neuhranjenosti, loših navika i drugih problema, može biti energičan do starosti.

Mora se priznati da ritam savremenog života i nepovoljni psihološki faktori utiču na libido i kod mlađih muškaraca. Tako možete produžiti svoj seksualni život kroz zdrav način života.

Može li vežbanje izazvati seksualno zadovoljstvo?

Mit 2. Nakon menopauze, žena nije zainteresovana za seks

Kritični dani kod žena prestaju na pozadini hormonalnih promena i prestanka proizvodnje estrogena. Upravo to doprinosi prekidu menstrualni ciklus. Ali to nema nikakve veze sa seksualnim željom i aktivnošću. Postoji, naravno, i pratiće fiziološke poteškoće, ali su sve one potpuno rešene.

Mit 3. Seks posle 50. postaje monoton.

Možda je najbolji citat na ovu temu 74-godišnjeg legendarnog redatelja Dejvida Linča: „Seks je neverovatan fenomen. To je kao Džez: možete slušati jednu pop pesmu koliko god puta želite.“ Jednosno, moguće je uživati u toj akciji ceo život. Samo treba malo da promenite istu melodiju, kao u džezu, i dobijete zadovoljavajući rezultat.

Sa godinama se javljaju i prednosti – žena već zna šta voli i mnogo joj je lakše postići zadovoljstvo nego neiskusnoj mladoj devojci.

Mit 4. Nesavršeno, ostalo telo odbija partnera

Ništa ne ometa komunikaciju kao sopstveni kompleksi. Svi smo različiti. Neko je previsok ili nizak, ćelav ili kovrdžav, sa velikim bokovima ili ravnim grudima. Na sreću, stečene bore ni na koji način ne kvare ženu, a celulit mogu imati žene bilo kog rasta.

Mit 5. Seks posle 50-te – smirenost i manja želja za seksom.

Opšte emocionalno raspoloženje postaje mirnije i uravnoteženje. Ali mnogi tokom ovog perioda uzvikuju: „Život tek počinje! To je zbog činjenice da je do ovog rasta podignuto materijalno blagostanje, deca su odrasla, a zdravlje je i dalje prilično snažno.

Do ovih godina, osoba je savršeno proučavala potrebe tela i uravnotežila ih sa svojim mogućnostima. Nema nesigurnosti, stidljivosti i straha od intimnosti. Psihološki, ništa vas ne sprečava da volite i budete voljeni. Uprkos svim hormonalnim promenama u telu, seksualna želja kod muškaraca i žena traje ceo život.

L&Z Instagram nagradni foto konkurs – „Mladi“

Lepota i zdravljeRidofranz/GettiImagesPlus

Najnovije na portalu Marie Claire

Znaci da se plaši značajne veze

šta je završena žena za muškarce

tantrička šestica

Tantrički seks u 7 koraka

Između posla, dece i drugih svakodnevnih stresora i obaveza, seks može početi da gubi na značaju – sve manje prioritet, sve više nešto što imponuje…

Detaljnije