in

Vrh

MATIJA BEĆKOVIĆ Kod nas je jedino važno da drugi misle da si srećan

Kultura i dalje živi – rekao je

Matija Bećković
Foto: Wannabe

O divan li je književnik i akademik Matija Bećković. Svakim danom nas sve više oduševljava, još iz onog vremena kad je poželeo da bude Ajfon 6.

O kritici društva Bećković tako smišljeno govori, pa kaže:

– Ušli smo u neku vrstu spiritističke seanse. U pogrešnom trenutku. Radimo na sebi i meditiramo, dok kuća gori. Samo da smo zadovoljni sa sobom, pa ćemo biti pomirieni sa svim i svačim. Učiniti da drugi misle da si srećan, to je jedini važeći moral. Srbija radi jogu na ivici provalije – i dodaje:

Matija Bećković
Foto: Wannabe

– Varka je da ne postoje, i još je veća varka da je potreba za kulturom izumrla. Čim jednu varnicu u tu tamu ubaciš – blesak ljudskih očiju oduva mrak. Nama je to malo, hteli bismo više, a veće je čudo što postoji bilo šta i bilo kakva dilema oko toga. Čudo je što se uopšte koprcamo.

Znamo da kultura živi jer svi vi koji pratite naše anegdote o poznatima, piscima, psihijatrima i drugim uvaženim naučnicima deo ste intelektualnog krema ove zemlje.

Ako vam se svidela ova anegdota o poznatima, podelite je na društvenim mrežama ili čitajte još ovde. Molimo da, ako vam se sviđa tekst, lajkujete i podelite na društvenim mrežama. Pišemo originalne priče za vas u mnogim kategorijama, ali nam ih mnogi portali uzmu i ne potpišu nasPiplmetar je mala porodična radionica vesti i zanimljivih sadržaja i posebno ih kreiramo za vas. Tebe. Živimo od vas koji čitate ono što pišemo. Ali stvarno živimo samo od toga. Hvala.

(Piplmetar.rs)

Loading...