Vesna Raonić

active 2 years, 2 months ago
active 2 years, 2 months ago

Ko je stvarno ruski glumački bard Dmitrij Jurevič Nazarov – Viktor Barinov iz serije Kuhinja?

Nakon što smo pisali o Viki iz serije Kuhinja, nastavljamo sa serijalom biografija o glumcima iz popularnog sitkoma. Dmitrij Nazarov igra ulogu šefa kuhinje francuskog restorana „Klod Mone”, navija za Spartak, voli čašicu i kartanje, ima zlatnu ribicu a svoje potčinjene naziva invalidima. Svojeglav a opet pravičan. Pustahija a ipak željan ljubavi. Tvrdoglav, a dobar kao hleb. Da, to je uloga čuvenog Viktora Vitje Barinova.

Simptični meda sa brčićima (kog često porede sa Žerarom Depardjeom a mi možemo primetiti sličnost sa našim Batom Živojinovićem), dubokog glasa i izuzetnog stasa (visok je 196 cm), rođen je 4. jula 1957. u Podmoskovlju u porodici u kojoj ranije nije bilo umetnika.

Još kao mali, peo se na stoličicu i glumatao, recitovao dugačke pesme, učestovao u školskim  priredbama, bežao sa časova da bi pogledao neki film. Kao dečak, do 13. godine bio je nizak, debeljuškast i sa naočarima, pa su ga lokalni huligani matretirali. Uzimali su mu bakaluk na povratku iz prodavnice i ostavljali ga u modricama. Tada se Dima pojavio kod trenera samboa i nije odstupio dok ga nisu primili da savlada ovu veštinu. Nakon ovoga, za godinu dana je porastao 20 centimetara.

SVE O VIKI IZ SERIJE KUHINJA Ko je stvarno Jelena Iljinična Potkaminska

Zainteresovao se za glumačku profesiju, ali nije položio prijemni iz prvog puta. Okrenuo se konkretnijoj struci zaposlivši se u pekarskoj industriji u kojoj je čak i napredovao kao poslastičar. Ipak, po drugi put pokušava da ostvari svoj san, ovog puta uspešno. Nakon školovanja brzo nalazi posao u pozorištu, radio je i kao voditelj i zabavljač. Fantastičan je pevač.

glavni kuvar serije kuhinja
Foto Sputnik

Tek nakon četvrt veka provedenog na pozorišnim daskama i nebrojenih uloga, postaje poznat i na filmu, kako u Rusiji tako i širom sveta. Ime mu se pojavilo i u zapadnoj produkciji u filmu „Lergo Vinč 2 – zavera u Burmi” (podsećamo, igrao je i naš Miki Manojlović), a glumi i predsednika Rusije u filmu „Jeljcin – tri dana u avgustu”.

Lični život ne krije, ali ga mnogo i ne eksponira. Ćerka Nina iz prvog braka podarila mu je unučicu Mašu, a sa suprugom Olgom ima Arsenija i Arinu.

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Može se naći i podatak da mu je Olga treća supruga, te da je druga bila Natalija Krasnojarska.

Pred serijalom „Kuhinja” glumci su imali brzu obuku iz kulinarstva kako bi ponešto mogli brzo naseckati pred kamerama. Ipak, scene ruku pravog kuvara koje su trebale biti Vitjine, nisu iskorišćene jer je dubler dešnjak dok je Nazarov, u stvari, levoruk, tako da su morali koristiti njegove scene. Priznaje i da je u toku školovanja učio francuski jezik, a još uvek na TV-u vodi kulinarsku emisiju.

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Treba li uopšte naglašavati da Dmitrij Nazarov nosi titulu zaslužnog nacionalnog umetnika Rusije?

glavni kuvar serije kuhinja
Fotke prva.rs printskrin

Navođenje svih njegovih ostavrenja zauzelo bi nekoliko stranica teksta. Pa ipak, i pored toga što je je ulazio u likove svih važnijih klasičnih komada Čehova, Bulgakova, Ostrovskog i Turgenjeva, tvrdi da ima još milion uloga koje bi želeo da odigra. Nesumnjivo, za ulogu Viktora Barinova, boljeg glumca nismo mogli poželeti.

Da li ste drugačije zamišljali ovog glumca? Šta vam se kod njega dopada, a šta ne? Da li biste voleli da pogledate i druga njegova TV ostvarenja?

Pišite nam u komentarima.

(Vesna Raonić)


SVE O VIKI IZ SERIJE KUHINJA Ko je stvarno Jelena Iljinična Potkaminska

Ona glumi otresitu menadžerku francuskog restorana „Klod Mone”  – Viktoriju Viku Gončarovu u ruskom sitkomu „Kuhinja” koji je postao popularan širom sveta.

Njeno ime je Jelena Iljinična Potkaminska. Rođena je umetničkoj porodici u Moskvi 10. aprila 1979. u znaku Ovna. Visoka je 170 cm i teška 52 kg. Sem kao glumica, uspešno se okušala i kao fotomodel slikajući se za naslovnicu časopisa „Maxim”.

U toku studiranja bila je jedna od najboljih i najsvestranijih studenata.

Dobijala je pozive da se priključi brojnih glumačkim trupama a prvo radno iskustvo stiče u moskovskom akademskom pozorištu „Satira”. Vrhunski je igrala sa partnerom Andrejom Karpovim u emisiji „Ples sa zvezdama” a odlična je i klizačica na ledu. Svi su složni u jednom – Jelena je prirodna lepotica u sjajnoj formi.

Ređali su se i TV projekti, a rad na serijalu „Kuhinja” započela je 2012. Novembra 2015. razvela se od biznismena Aleksandra Placeva sa kojim ima ćerku Polinu. Žuta štampa je pisala o romansi sa pet godina mlađim kolegom Markom Bogatirjevim, koji u „Kuhinji” glumi kuvara Maksima Lavrova. Ovaj glumac je jedno vreme zapao u psihičku krizu a priča se da je čak pokušao i samoubistvo zbog veze sa „Vikom”. Nagađanja ruske žute štampe o njihovoj ljubavi, ovaj glumački par je uglavnom ignorisao.

елена подкаминская viki iz serija kuhinja
Foto: medikforum.ru

Glumica je stupila u drugi brak i čeka drugo dete sa građevinskim preduzimačem Denisom Gušćinom. On je ispunio za glumicu važan uslov – da ga njena ćerka Polina lepo prihvati. Za sebe tvrdi da je veoma kritična i da se stalno mora raditi na nadogradnji svoje ličnosti.

елена подкаминская viki iz serija kuhinja
Printskrin youtube

U trećoj sezoni „Kuhinje”, glumici su skratili kosu, dobila je ombre pramenove, šminka joj postaje blaža i svetlija a ona ljupkija i spremna da sa Maksom obnovi vezu.

Pišite u komentarima kako vam se sviđa ova glumica a kako njena uloga. Da li je ona suvi profesionalac ili samo ranjiva devojka željna ljubavi? Da li je „Maks” pravi muškararac za nju ili je suviše nezreo? Da li vam njena uloga nedostaje u nastavku – „Hotel Eleon”?

O čijem biste životu još želeli da čitate na stranicama Piplmetra? Pišite nam u komentarima.

(Vesna Raonić)


Loading...