in

Najveće zadovoljstvo je… Početi!

Umetnost je svuda. To je najveća sloboda za svakog od nas: svaki čovek je umetnik svog života i čak i kada ništa ne radi, on crta po svom platnu..

Počnite! Jedan čuveni pisac je rekao: Najveće zadovoljstvo je početi.

Živeti znači počinjati nešto u svakom trenutku. Početi nešto novo je sloboda izbora, baš kao i umetnost. Jednom se moraš odlučiti, opredeliti za nešto, napraviti jedan korak napred… I početi. To je valjda, naša evolucija.

Umetnost je svuda. To je najveća sloboda za svakog od nas: svaki čovek je umetnik svog života i čak i kada ništa ne radi, on crta po svom platnu… Nešto se dešava. Uvek se nešto dešava. Ne može vreme da stoji i da se apsolutno ništa ne dogadja. Zato uvek nešto počinjemo: da jedemo, pijemo, slušamo muziku, idemo na trening, pročitamo novine, popijemo kafu. Uvek počinjemo iznova istu stvar na drugačiji način. I u tome vidimo lepotu života, jer je prelep i pun mogućnosti.

Ja evo, ne smem jedino da počnem da čitam neku knjigu… Bojim se, pašće mi na pamet još 100 novih ideja u samo jednom trenutku i gde onda sve odjednom da ih zapišem? Pobeći će mi neka.

(Ivana Ika)

Loading...