in

NEKAD I SAD: Evo gde je danas i kako izgleda MIRA KOSOVKA (VIDEO)

Printskrin

Folk pevačica Mira Petričević poznatija kao Mira Kosovka, bila je zvezda 80-tih i 90-tih godina, a zbog velikih porodičnih tragedija njena životna priča izuzetno je potresna.

S obzirom na vreme u kom je rasla, veoma je patrijarhalno vaspitavana. Još kao malu devojčicu, otac i braća su je oblačila u mušku odeću i stvorili virdžinu, pa se slobodno može reći da je odrastala kao dečak sve do odlaska na fakultet. Njena skolonost ka muzici i talenat bili su evidentni od njenih prvih koraka.

Godine 1977. napušta Đakovicu i upisuje Defektološki fakultet, studirala je dve godine, a zatim ga napustila. Iako je čitav njen život bio vezan za muziku, profesionalno se u estrade vode otisnula 1986. godine.

Miri pevanje ne nedostaje.

– Samim tim što me i dalje spominju, što pripadam toj generaciji koja je bila u velikoj Jugoslaviji, ne nedostaje mi. 20 godina aktuelno se baviti tim poslom i ne mora da ti nešto nedostaje. Što sam ostala Mira Kosovka, hvala joj, bila je divna ali ne nedostaje mi nešto mnogo – započela je svoju priču pevačica.

Ispričala je kako se oseća o svojim tragedijama.

– Svi mi znamo i svi znate da sam imala velike tragedije u familiji i od 2007. sam počela da prestajem, a onda sam 2009. skroz prestala da se bavim tim poslom, tamo, a i ovde. Nemam definiciju zašto, ali u neku ruku je srce puklo ali se ipak držim – rekla je pevačica.

Pogledajte Mirino gostovanje ove godine:

(Piplmetar.rs / Kurir)

Loading...