in

Ogroman preokret u životu najstarije trudnice (60) u Srbiji: Vratio se otac malene Aline

– Bilo je izvesnih košmara u mojoj glavi zbog uticaja porodice iz Turske i ovdašnje sredine, mojih godina i zdravstvenog stanja. Sve su to bili razlozi mog kolebanja i nekih nesporazuma – rekao je otac malene Aline

Atifa Ljajić iz Novog Pazara koja je rodila dete u 60. godini posle pete vantelesne oplodnje, ipak neće sama brinuti o ćerkici Alini, otkrivaju Večernje Novosti.

Preokret se dogodio pre nekoliko dana kada se Atifin suprug Šerif Nokić (68) koji je uporno odbijao da Alinu prizna kao svoje dete i najavljivao odlazak u Tursku, gde mu žive odrasla deca iz prvog braka, odlučio da ipak ostane i da sačuva brak sa Atifom.

Takođe je pristao da detetu da svoje prezime – Nokić.

Alina, koja je upravo ušla u drugi mesec svog života imaće i tatu i mamu.

– Bilo je izvesnih košmara u mojoj glavi zbog uticaja porodice iz Turske i ovdašnje sredine, mojih godina i zdravstvenog stanja. Sve su to bili razlozi mog kolebanja i nekih nesporazuma.

– Ipak, seli smo i pričali, nakon čega sam doneo konačnu odluku da ostanem. Učiniću sve da pomognem Atifi oko bebe. Bio sam uz Atifu svih ovih godina dok se kao lav, žrtvujući i svoj život, borila da se ostvari kao majka, bio sam joj velika podrška, biću to i ubuduće – rekao je Šerif.

HRONOLOGIJA DOGAĐAJA

„Nakon petog pokušaja vantelesne oplodnje, uspela sam da zatrudnim i rodim bebu. Znala sam da će biti veliki rizik u ovim mojim godinama, ali želja mi je jedina u životu bila da imam dete, i ona mi se ostvarila. Uopšte se nisam plašila za svoj život. Hrabrost mi je bog dao, sudbina mi je takva bila i sve je išlo kako treba“, ispričala je ona ushićeno, preneo je Kurir tada.

Ilustracija Pixabay

Atifa je, inače, sestra od strica Rasima Ljajića, ministra trgovine. Njen suprug Šerif Nokić (68), koji u početku nije bio za to da u njihovim godinama postanu roditelji, sada je, kaže Atifa, presrećan.

„Protivio sam se tome jer je rizik veliki, ali sam popustio, videvši njenu veliku hrabrost“, kaže on.

[quads id=2]

Ponosni roditelji spremni su da, podmlađeni rođenjem devojčice, trčkaraju za njom, iako, kako i sami kažu, imaju i nekih zdravstvenih problema: Atifa s krvnim pritiskom, a njen suprug s dijabetesom, uz ugrađena tri bajpasa. Uz najširi osmeh, pričaju da im je beba udahnula snagu za novi život.

„Imaćemo dovoljno i elana i snage da trčkaramo za bebom. Osećam se odlično, bolje nego ikada u životu“, srećna je Atifa.

MUŽ JE ODLUČIO DA NE PRIZNA DETE

Pa ipak, nedugo posle toga muž je odlučio da se vrati u Tursku i ne podrži je.

Odluka supruga Šerifa Nokića (68) da definitivno „ne prizna“ kao svoje dete vantelesnom oplodnjom začeto i 20. juna rođenu devojčicu Alinu, a verovatno i da napusti podstanarsku sobicu u kojoj su deset godina zajedno živeli, hrabra Novopazarka Atifa Ljajić, koja se carskim rezom prvi put porodila u 60. godini života, iznenada je zapala u ozbiljne probleme.

Ilustracija Pixabay

– Nisam se ovome nadala, Šerif je sve ove godine bio uz mene, bodrio me je i pomagao… Neprimereni komentari i pritisak njegove porodice u Turskoj (iz prvog braka ima odraslu decu i unuke) učinili su svoje. Nije izdržao i ne ljutim se na njega… Alinu ću upisati pod mojim prezimenom Ljajić, za nju ću živeti i za nju se boriti sve do kraja života – rekla nam je u utorak Atifa.

[quads id=2]

Da bi posle teških muka i velike neizvesnosti ipak postala majka, Atifa je, to nam je tek u utorak potvrdila jer o tome ranije nije želela da govori, morala da potroši svu svoju teško sticanu ušteđevinu i podigne kredit u jednoj novopazarskoj banci….

– Dok čekam penziju, dobijam skromnu nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje i gotovo sve što primim uplaćujem za otplatu kredita, ostale su mi još tri rate od po 10.000 dinara… Svakog meseca ću za kiriju morati da stvorim po 70 evra, a pošto soba u kojoj živim prokišnjava, već od septembra moraću da tražim neki drugi smeštaj. Imam dalje rođake, ali svi su oni slabog materijalnog stanja i preokupirani svojim problemima – naglašava Atifa.

Loading...