in

Awww

OVO SIGURNO NISTE ZNALI Otac Milice Mihailović je čuveni srpski pisac Dragoslav Mihailović

Milica Mihailović je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Predraga Bajčetića

Foto: Novosti.rs

Milica Mihailović je srpska glumica, koja se proslavila filmom „Kaži zašto me ostavi“. Tad je briljirala, a posle toga smo svi zavoleli njen šarm. Udata je za glumca Voju Brajovića, s kojim ima sina Relju. A znate li da je njen otac čuveni srpski pisac?

Milica Mihailović je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1995. godine u klasi profesora Predraga Bajčetića. Međutim, dve godine pre nego što je diplomirala, Milica je odigrala glavnu ulogu u kultnom filmu Olega Novkovića „Kaži zašto me ostavi“. Tokom karijere, koja je duga više od 20 godina, Milica je zabeležila 30 TV i filmskih uloga, a domaća publika je najviše pamti po ulozi u TV seriji „Vojna akademija“, pisao je ranije Blic.

Miličin otac je Dragoslav Mihailović, jedan od najplodnijih živih srpskih pisaca, čija je knjiga „Kad su cvetale tikve“ uvrštena u lektiru.

Foto: Novosti.rs

Srpski pisac Dragoslav Mihajlović( 87) na srpsku književnu scenu stupio je romanom „Kada su cvetale tikve“ 1968. godine, koji je izazvao značajnu reakciju tadašnjeg socijalističkog režima. Danas su „Tikve“ deo obavezne lektire za srednju školu, a neposredno nakon objavljivanja, tadašnji predsednik SFRJ, Josip Broz Tito, lično je zabranio da se odigra planirana predstava po motivima Mihajlovićeve proze.

Foto: Jagodinske vesti

Za romane „Petrijin venac“ i „Čizmaši“, dobio je NIN-ove nagrade 1975. odnosno 1983 godine, a iskustva sa Golog otoka, na koji je poslat kao 20-godišnjak, Mihajlović je opisao u delima „Goli otok“.

Foto: Blic.rs

Dragoslav Mihajlovića živi u Beogradu i ima sina Branislava, koj je slikar i ćerku Milicu, koja je poznata srpska glumica.

Loading...