in

PONIŽENJE ILI ČESTITKA: Zašto su radnici u JURI klečali i klanjali se Korejcima koji se smeju! (VIDEO)

Printskrin: Youtube

Nakon što je u javnost dospela slika Srba zaposlenih u fabrici „Jura“ u Nišu koji kleče i klanjaju se dok se Korejci smeju, u ljudima koji su to videli na internetu proključao je bes.

Inspektori su razgovarali sa jednim od radnika koji je rekao da je u pitanju istočnjački pozdrav, odnosno „kulturološki pozdav u skladu sa korejskom tradicijom“, piše Blic.

Inspekcijski nadzor je u toku i trebalo bi da utvrdi da li je ovo što je rekao zaposleni istina ili je u pitanju poniženje.

– Ono što je na snimku prikazano je, kazao je on, tradicionalan istočnjački pozdrav, sačinjen kako bi se zaposleni bolje upoznali sa južnokorejskim običajima – rečeno je u Ministarstvu rada i dodato:

– Oni su rekli da im je poznata situacija evidentirana na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, u kojem deo radnika ukazuje svojim pretpostavljenima poseban pozdrav. Inspektoru su saopštili da snimak datira sa početka 2015. godine, da je napravljen u Nišu i da predstavlja kulturološki pozdrav u skladu sa korejskom tradicijom – kažu u pres službi Ministarstvu za rad.

Pogledajte i procenite: jesu li radnici ponižavani ili nasmejani dok obavljaju pozdrav? I napišite nam u komentarima.

Vaše mišljenje nam je važno. Zaista.

(Piplmetar.rs)

Loading...