Preminula osoba koju je Neda Ukraden obožavala: Otišla je moja inspiracija, idol i snaga… FOTO

od strane | maj 25, 2023 | Poznati | 0 Komentara

Preminula Tina Tarner, ceo svet tuguje 

Pevačica Tina Tarner preminula je danas u 83. godini a povodom ovog nemilog dođagaja oglasio i njen PR koji je u saopšđtenju objasnio:

Pročitajte Tihi odlazak kraljice rokenrola – Preminula Tina Tarner nakon dugogodišnje bolesti

Guliver Getty

„Tina Tarner, „Kraljica rokenrola’ umrla je danas u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj. Sa njom svet gubi muzičku legendu i uzor“.

Tina Tarner predosetila svoju smrt?

Ona je poslednjih godina bila zdravstveno loše, a dijagnostikovan joj je rak creva 2016. i imala je transplataciju bubrega 2017. godine. Zvezda rođena u SAD bila je jedna od najomiljenijih rok pevačica, poznata po svojoj harizmi na sceni i nizu hitova uključujući „Simply The Best“, „Proud Mary“, „Private Dancer“, „What’s Love Got to Do With It“.

Pročitajte: Emotivne reči Tine Tarner – Želim da se oprostim!

Guliver Getty

Tina Tarner, rođena kao Ana Mej Bulok u Tenesiju 26. novembra 1939. godine, bila je američka je soul, R&B, dance, disko, pop, rok pevačica, glumica, plesačica i kantautor. Nosila je titulu „kraljice rokenrola“. Nagrađena je sa osam Grammy nagrada, a časopis „Rolling Stone“ stavio je Tinu na listu Besmrtnika – najvećih izvođača svih vremena.

Pročitajte Preminula Tina Tarner – Kraljica roka izgubila bitku sa dugom i teškom bolešću

Tarnerova je pojačala formativnu ulogu crnkinje u rokenrolu, definišući tu eru muzike do te mere da je Mik Džeger priznao da je uzeo inspiraciju iz njenih snažnih, energičnih živih nastupa za svoju scensku ličnost. Posle dve decenije rada sa svojim nasilnim mužem, Ajkom Tarnerom, krenula je sama i – posle nekoliko neuspešnih početaka – postala je jedna od ključnih pop ikona 1980-ih sa albumom Private Dancer.

Njen život je zabeležen u tri memoara, biografskom filmu, džuboks mjuziklu, a 2021. godine u hvaljenom dokumentarnom filmu Tina.

Pročitajte Od upale do iznenadne smrti – Preminula pevačica Lana Toković

Njen odlazak teško je podnela naša legendarna pevačica Neda Ukraden za koju su često govorili dapodseća na Tinu kao i da joj je energija i harizma slična Tarnerovoj.

Ukraden se ovako oprastila od kraljice rokenrola:

– Otišla je moja inspiracija. Moj idol. Najveca diva, snaga, glas… Počivaj u miru, draga Tina. You are simply the best!

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images

Pročitajte i…

Opširnije

Izvor: svet-scandal.rs