in

Awww

REČ STRUČNJAKA Svaki čovek voli samo 3 puta u životu i samo 1 stvarno, sve ostalo je iluzija

DRUGA LJUBAV

Druga ljubav bi trebalo da bude teška – ona koja će nas naučiti lekcijama u vezi sa tim ko smo i koliko često želimo ili nam treba da budemo voljeni. Ova ljubav boli, uglavnom kroz laži, bol ili manipulaciju.

Mislimo da pravimo drugačije izbore od onih iz prve veze, ali u stvarnosti i dalje pravimo izbore iz potrebe da savladamo važne lekcije. Naša druga ljubav može da postane ciklus koji ponavljamo jer mislimo da će završetak biti drugačiji. Ali ipak, stvari svaki put ispadnu još gore nego ranije.

Nekad je ovakva veza nezdrava, neizbalansirana i narcisoidna. Možda se čak susretnemo i sa emotivnom, mentalnom, pa čak i fizičkom manipulacijom i zlostavljanjem i skoro uvek postoji mnogo drame. I to je ono što nas drži zavisnim jer prolazimo kroz emotivni rolerkoster ekstremne radosti i tuge – kao džanki koji pokušava da dobije fiks. Izdržavamo ružno u nadi da ćemo uskoro doživeti i nešto lepo.

Sa ovim tipom ljubavi, naš trud da od nje napravimo pravu stvar važniji je od toga da li bi to uopšte trebalo da radimo.

Ovo je ljubav za koju bismo voleli da je prava.

Loading...