in

Awww

REČ STRUČNJAKA Svaki čovek voli samo 3 puta u životu i samo 1 stvarno, sve ostalo je iluzija

TREĆA LJUBAV

Treća ljubav pojavljuje se neočekivano. Ona nam uglavnom izgleda pogrešno i to uništava svaki ideal za koji se držimo u vezi sa tim šta bi ljubav trebalo da bude. Ovakva ljubav dolazi sa takvom lakoćom da ne možemo da poverujemo da je to uopšte moguće. Vezu koju uspostavljamo ne možemo da objasnimo rečima i ona nas jednostavno obara s nogu jer je ni u najluđim snovima nismo planirali.

Pronašli smo savršenu osobu i stvari su jednostavno kliknule i legle na svoje mesto. Ne zamaramo se očekivanjima u vezi sa tim kako svako treba da se ponaša i ne postoji pritisak da budemo nešto što nismo.

Prihvaćeni smo u svojoj najiskrenijoj formi – i to nas trese do same srži našeg bića.

Nismo je tako zamišljali i ne pridržavamo se pravila koja smo sebi nametnuli kako bismo išli linijom manjeg otpora.

Ovo je ljubav koja zvoni na naša vrata bez obzira na to koliko nam treba da ih otvorimo.

Ova ljubav je prava ljubav.

Možda nećemo svi tokom života osetiti sve tri vrste ljubavi, ali možda zato jer nismo spremni. Možda prvo moramo da naučimo šta ljubav nije pre nego što shvatimo šta ona zapravo jeste.

Nekad se ne radi o tome da li smo spremni za ljubav, već da li je ona spremna za nas.

Nekima će biti potrebne godine da nauče ove važne lekcije, a nekima ceo život.

Postoje i oni koji pronađu tu osobu i ostaju u ljubavi do poslednjeg daha. U pitanju su retki srećnici, ali bitno je da znamo da i oni postoje.

Samo zato što vam neka veza nije uspela ranije, ne znači da neće nikada.

Svi možemo da ostanemo uz prvu ljubav jer ona izgleda dobro i usrećuje druge. Možemo da ostanemo sa drugom iz verovanja da ako se ne borimo za nju, onda je nije vredno ni imati. A možemo i da napravimo izbor da verujemo u treću. Odlučite sami.

(Piplmetar/Pasarella)

Loading...