in

Roditelji čija deca budu maltretirala drugu decu platiće ogromnu kaznu

Novi nacrt Zakona o prosveti predviđa značajno veće kazne za roditelje ukoliko oni ili njihova deca grubo prekrše školska pravila

Pixabay

Piplmetrom smo se u nekoliko navrata do sada bavili vršnjačkim nasiljem, kome niko ne može da stane na kraj već duže vreme u Srbiji. Tome je konačno došao kraj.

Nov zakon o prosveti rešava vršnjačko nasilje: Ako vaše dete maltretira drugu decu, platićete OGROMNU KAZNU!

Novi nacrt Zakona o prosveti predviđa značajno veće kazne za roditelje ukoliko oni ili njihova deca grubo prekrše školska pravila.

Od 5.000 pa do 100.000 dinara roditelj će morati da plati ukoliko ne upiše dete u predškolski program ili ako dete ne ide u školu. Po džepu roditelja će ići i ako ne prijave u roku od 48 sati da dete ne može da dođe na nastavu. Imaju rok od osam dana da opravdavaju njegov izostanak.

Kazna ih čeka ako i sami prekrše pravila ponašanja koja postavlja ustanova, piše Telegraf.

Roditelji čija deca budu kršila disciplinu u školi moraće da idu na sud i odgovaraju pred zakonom ili prekršajno ili krivično.

Još više, od 30.000 do 100.000 dinara koštaće roditelje ako njihovo dete maltretira vršnjake – ako udari, vređa, omalovažava ili ugrožava zdravlje vršnjaka, pišu Novosti.

Pooštrene su i kazne za direktore, a prvi put će biti kažnjeni sekretari škola koji ne budu savesno obavljali svoj posao. Njih čeka račun od 5.000 do 100.00 dinara.

Loading...