in

Vrh

ROĐENE SESTRE NIKOLE TESLE Milka, Angelina i Marica i njihove tužne sudbine

Teslini roditelji Milutin i Georgina su, osim njega, imali sina Daneta i kćerke Angelinu i Milicu – Milku, koje su bile starije od Nikole, i Maricu, najmlađe dete u porodici

Oko života slavnog Nikole Tesle ispredaju se mnoge priče, od kojih su neke postale i urbane legende. Ono što je sasvim potvrđeno to su fakti o njegovoj porodici i tri rođene sestre: Milki, Angelini i Marici.

Na današnji dan 1856. godine u Smiljanu u Lici, u porodici pravoslavnog sveštenika Milutina, rođen je Nikola Tesla, jedan od najpoznatijih srpskih i svetskih pronalazača i naučnika.

I dok se o njemu mnogo toga zna, životni putevi članova njegove porodice mnogo su manje poznati.

Wikipedia

Teslini roditelji Milutin i Georgina su, osim njega, imali sina Daneta i kćerke Angelinu i Milicu – Milku, koje su bile starije od Nikole, i Maricu, najmlađe dete u porodici. Dane je poginuo pri padu s konja kad je Nikola imao pet godina, a ovo je priča o tri sestre Nikole Tesle – Marici, Milki i Angelini i njihovim životnim putevima.

Sve tri rođene sestre Nikole Tesle su bile kasnije udate za lokalne sveštenike. Molimo da kliknete na sledeću stranicu da pogledajte ko su bile sestre, i njihove životne priče.

Loading...