in

SONJA SAVIĆ JE DEVOJKA IZ GRADA Otkud ona u pesmi Miroslava Ilića

Famoznu “devojku iz grada” u njemu je glumila jedna od najlepših i najcenjenijih glumica koje je Srbija ikada imala, Sonja Savić (1961-2008)

Pesma „Voleo sam devojku iz grada“ jedan je od najvećih hitova legende narodne muzike, Miroslava Ilića, a daleke 1987. snimljen je i spot za ovu numeru.

Međutim, devojka koja se pominje u njemu, iznenađenje je za sve.

Famoznu „devojku iz grada“ u njemu je glumila jedna od najlepših i najcenjenijih glumica koje je Srbija ikada imala, Sonja Savić (1961-2008).

Za one koji ovaj spot nisu gledali, ovo bi možda moglo da predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom na to da je Sonja upamćena kao predstavnik, čak jedan od predvodnika urbane kulture u bivšoj Jugoslaviji, kao i zbog dobro poznate činjenice da se družila sa rokerima novog talasa, pre svega sa članovima čuvene grupe EKV.

Pa, otkud onda Sonja kod ortodoksnog narodnjaka u spotu?

9 GODINA BEZ SONJE SAVIĆ Jedini muškarac za kog je htela da se uda bio je on

Sa druge srane, tekst pesme upravo i govori o gradskoj devojci, koja je pomutila razum mladiću sa sela, pa bi neko mogao da primeti i da je baš zato bila potpuno adekvatna za ovu ulogu.

Sonja Savić devojka iz grada

Kako god, spot je bio vrlo interesantan, a kao i filmovi u kojima je Sonja glumila, ovekovečio je osobenu lepotu i neponovljivi šarm ove legendarne glumice.

Zadnji i najpotresniji intervju Sonje Savić, 2 meseca kasnije je zauvek sklopila oči

(Piplmetar.rs/Srbijadanas/Kurir)

Loading...

Ostavite odgovor

Loading…

Voleli bismo tvoje mišljenje...

Glasajte za ili protiv

0 poen

Ukupno bodova: 0

Za: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Protiv: 0

Downvotes percentage: 0.000000%