in

ŠTA DA OBUČEM Kako da imate mnogo stvari sa onim što već imate u ormaru

Otarasite se „duplikata“. Kad otvorite svoj ormar i kada u njemu vidite hrpu odeće koja je maltene identična međusobno – odvojte višak

garderoba, odeća, stvari
https://www.rd.com/wp-content/uploads/sites/2/2016/02/15-toss-from-closet-clothes-from-another-lifetime.jpg

Kako bi se lakše snašle da se obučemo kad nemamo šta da obučemo, moramo se nečega i odreći… Verujemo da vam je žao i da se nekih komada odeće teško odričete, ali postoji par stvari koje vam ne trebaju u ormaru.

Ovo ne samo što će vam pomoći da se otarasite viška stvari, već će vam dati uvid u to šta vam fali u ormaru i na šta treba da se skoncentrišete prilikom kupovine… U haosu se niko ne snalazi, slažete se?

1. Otarasite se „duplikata“. Kad otvorite svoj ormar i kada u njemu vidite hrpu odeće koja je maltene identična međusobno – odvojte višak. Većina nas kupuje bukvalno jedan isti komad (samo u različitim bojama) koji nam dobro stoji, jer nam je prosto, izazov da kupimo nešto drugačije. Na primer, možda imate 5 cvetnih košulja umesto da sačuvate dve, a ostatak zamenite sa nekim drugim printom. Sačuvajte one koje najviše nosite… ove ostale vam samo zauzimaju mesto. Razmislite, i videćete da je tako.

2. Svi imamo komade odeće koje smo nosile samo jednom. I bile smo presrećne što smo kupile taj komad, ali činjenica da smo jednom obukle znači samo jedno: nepotreban komad u ormaru.

NAPOMENA IZVOR: http://mix97-3.com/files/2013/03/84430621.jpg

3. Ugojili ste se, smršali ste? A odeća skuplja prašinu… Izbacite odeću koja vam je mala ili velika. Takvi delovi odeće vas samo mogu isfrustrirati, dok čekate da se vaše telo promeni… Ovo ne znači da trebate uzeti kese za smeće i baciti pojedine komade koji su možda i novi… Imate toliko sajtova za prodaju ili razmenu odeće, pa eto prilike da zaradite i nešto sa strane.

NAPOMENA IZVOR: http://images2.onionstatic.com/clickhole/2094/0/original/800.jpg

4. Gomila udobne odeće koju čuvate da bi je nosili po kući. Sad, ovo deluje malo zbunjujuće, i možete se zapitati: „Koga briga kako izgledam kad sama u kući“,  ali pojasnićemo: jako je bitno da, čak i kad ste sami sa sobom, nosite nešto što vam lepo stoji, pa makar to bila i pidžama. Ne radi se ovde o drugim ljudima i šta će misliti o vama, već o samopoštovanju.  Zamislite samo kako se osećate kad takvi vidite sami sebe u ogledalu, i šta o sebi pomislite? O tome govorimo. Pored svih svakodnevnih problema u životu, nije nam neophodno da nam takve sitnice prave dodatnu tenziju. Poenta je u tome da i dalje možete imati udobnu odeću a koja je moderna i lepa. Dakle: otarasite se stare muške trenerke koju nosite po kući i prvom sledećom kupovinom obradujte sebe udobnom odećom u kojoj ćete sami sebi biti slatki!

NAPOMENA: IZVOR ALIEXPRESS

5. I za kraj, ukoliko u ormaru imate stvari koje stvarno i iskreno ne volite, a držite ih tu zbog impulsivne kupovine, vreme je da ih se otarasite.

Eto… nadamo se da smo vam dali malo vetra u leđa da se oslobodite stvari koje vam ne trebaju. Sad treba samo skupiti hrabrosti i uraditi to.

Ako ste uspeli, pišite nam u komentarima!

Pratite Piplmetar modu na Instagramu.

(Jasmina R.)

Loading...