in

Status psihoterapeuta Vladimira Đurića o auto-mehaničaru i njegovoj ćerki treba da pročitate odmah

Ćelav, neobrijan, gojazan, u prastarom kombinezonu skroz zaflekanom od ulja, sa crtom od znoja i prašine po sred čela i „zakrvavljenim očima sa dušom“

status vladimira đurića o automehaničaru i njegov ćerki

Psihoterapeut dr Vladimir Đurić na svom Facebook profilu svakodnevno piše situacije u kojima se nalazi. Ovog puta prisustvovao je blagoslovu koji je jedan auto-mehaničar dao svojoj ćerki pred udaju.

Prenosimo vam njegov novi status:

„Sine, vrata ove kuće su ti uvek otvorena. A bude li te ikad takao onaj tvoj, samo dođi, pogledaj me i zagrli… Ne moraš mi ništa reći. Slomiću mu svaku kosku u telu”, reče moj automehaničar pre neki mesec pričajući o ćerki pred udajom.

Ćelav, neobrijan, gojazan, u prastarom kombinezonu skroz zaflekanom od ulja, sa crtom od znoja i prašine po sred čela i „zakrvavljenim očima sa dušom“.

dr vladimir đurić psihoterapeut
Printskrin vladimirdjuric.rs

Veliki sam fan psihoterapije, obožavam sve što ima veze sa njom – kongrese, seminare, edukacije i radionice, predavanja, filmove i stranice na internetu sa tom tematikom…

Pexels

Međutim, najviše volim što se pomenuta nauka ili možda „tajna veština“ može naći svuda, u svakoj ljudskoj interakciji ili mestu. U filharmoniji, pozorištu, kafani, šetalištu, košarkaškom terenu… Pa i u automehaničarskom kanalu dok otac koji je tu ostavio svoje najbolje godine da bi prehranio i iškolovao svoje čedo drži predavanje o vaspitavanju ćerki.

I nema tog profesora univerziteta i knjiškog moljca koji bolje poznaje materiju i ko je učio sa više razumevanja, ljubavi i odanosti prema porodici čuvajući to pile s njegovim očima u rukama crnim od ulja nakon 12-časovne smene u kanalu.

mlada, svadba, nevesta, bidermajer

Šta mislite, da li će ta devojčica biti maltretirana?

Da li će trpeti psihičko i fizičko zlostavljanje u braku?

Da li će misliti da nema spasa, propiti se i navući na tablete?

mlada, svadba, nevesta, bidermajer

Da li će razviti paniku, hipohondriju ili neku psihosomatsku bolest levitirajući između pakla u braku i pakla osude od strane svoje sopstvene porodice ili društva?

Ili će shvatiti da NE MORA da ostane u tom braku, da ima alternativu, da ima taju, bez svih zuba, ali sa velikim srcem, ogromnom dušom i još većim rukama koje će je braniti od svega i svačega?

mlada, svadba, nevesta, bidermajer

A čim ne mora, to je sasvim drugi padež. Njena sreća je tada samo njena stvar i zavisi od njenih ličnih preferencija.

Ali zato njena tuga… Uvek ima s kim podeliti, a tuge koje se dele i nisu toliko strašne”.

(Piplmetar.rs)

Loading...