in

STRAŠAN HAKERSKI NAPAD NA YAHOO: Sada su svima dostupni vaši podaci i svi vaši mejlovi

Yahoo kompanija
Foto: BBC.com

Kompanija Yahoo pretrpela je ogroman hakerski napad kojim je ugrožena bezbednost korisnika i njihova privatnost na internetu. Lični podaci na internetu korisnicima ovog servisa dostupni su sada trećim licima.

– Yahoo misli da je neovlašćena treća strana u avgustu 2013. ukrala podatke povezane s više od milijardu korisničkih naloga – rečeno je iz kompanije koja je pionir interneta.

Takođe, iz kompanije Yahoo su saopštili da među ukradenim informacijama o korisničkim nalozima mogu biti imena, mejl adrese, brojevi telefona i datumi rođenja njegovih klijenata, premda tvrde da podaci o njihovim kreditnim karticama i bankovnim računima „nisu hakovani“.

Podaci o kreditnim karticama i bankovnim računima nisu bili čuvani u sistemu koji je napadnut“, ističe Jahu u saopštenju, prenosi Al Jazeera.

Kompanija koja je zapala u velike finansijske teškoće misli da se ovaj novi napad „najverovatnije“ razlikuje od velikog hakerskog napada koji je otkriven krajem augusta, ali je izveden 2014. i pogodio je „samo“ 500 miliona korisnika.

Novi udarac dešava se u najgore vreme za Yahoo, koji je krajem jula prodao Verizonu svoje glavne delatnosti (Yahoo Mail, Yahoo News) za 4,8 milijardi dolara.

(Piplmetar.rs)

Loading...

Ostavite odgovor

Loading…

Voleli bismo tvoje mišljenje...

Glasajte za ili protiv

0 poen

Ukupno bodova: 0

Za: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Protiv: 0

Downvotes percentage: 0.000000%