in

STRAŠAN HAKERSKI NAPAD NA YAHOO: Sada su svima dostupni vaši podaci i svi vaši mejlovi

Yahoo kompanija
Foto: BBC.com

Kompanija Yahoo pretrpela je ogroman hakerski napad kojim je ugrožena bezbednost korisnika i njihova privatnost na internetu. Lični podaci na internetu korisnicima ovog servisa dostupni su sada trećim licima.

– Yahoo misli da je neovlašćena treća strana u avgustu 2013. ukrala podatke povezane s više od milijardu korisničkih naloga – rečeno je iz kompanije koja je pionir interneta.

Takođe, iz kompanije Yahoo su saopštili da među ukradenim informacijama o korisničkim nalozima mogu biti imena, mejl adrese, brojevi telefona i datumi rođenja njegovih klijenata, premda tvrde da podaci o njihovim kreditnim karticama i bankovnim računima „nisu hakovani“.

Podaci o kreditnim karticama i bankovnim računima nisu bili čuvani u sistemu koji je napadnut“, ističe Jahu u saopštenju, prenosi Al Jazeera.

Kompanija koja je zapala u velike finansijske teškoće misli da se ovaj novi napad „najverovatnije“ razlikuje od velikog hakerskog napada koji je otkriven krajem augusta, ali je izveden 2014. i pogodio je „samo“ 500 miliona korisnika.

Novi udarac dešava se u najgore vreme za Yahoo, koji je krajem jula prodao Verizonu svoje glavne delatnosti (Yahoo Mail, Yahoo News) za 4,8 milijardi dolara.

(Piplmetar.rs)

Loading...