in

Tužno

SVE O NJIHOVOJ LJUBAVI Kako su se upoznali i voleli Zoran Đinđić i njegova Ružica

Upoznali su se na predstavljanju njegove knjige “Jugoslavija kao nezavršena država”

Foto: Virtuelni muzej Zorana Đinđića

Brak sa Ružicom nesumnjivo je obeležila život Zorana Đinđića, studenta Filozofskog fakulteta u Beogradu, docenta na Univerzitetu u Konstancu, profesora na Univerzitetu u Novom Sadu, predsednika Demokratske stranke, gradonačelnika Beograda i predsednika Vlade Republike Srbije.

Upoznali su se na predstavljanju njegove knjige „Jugoslavija kao nezavršena država“, na kojoj je Ružica bila predstavnik izdavačke kuće koja je objavila ovo štivo.

Foto: Virtuelni muzej Zorana Đinđića

„Znam da je posle povratka sa doktorata iz Nemačke bio prosto opsesija svih lepih i pametnih žena koje su držale do sebe. Verovatno su doživele pravi privatni smak sveta kad je mene uzeo, jer je stvarno bio idealna prilika spram mnogih. A, eto, takav kakav je bio, odabrao je baš mene – anonimnu i nepoznatu koju niko nikad nije ni upoznao… Mogla sam biti samo počašćena što je u meni prepoznao nešto izuzetno, izabrao me je za ženu, i predstavio beogradskom kulturnom, intelektualnom i političkom establišmentu, o kome sam ja znala samo iz novina.““, rekla je Ružica Đinđić 2006. za „Vreme“.

Foto: Virtuelni muzej Zorana Đinđića

Ta anonimna i nepoznata devojka, rođena u Valjevu, koja je diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu, Zorana je privukla, kako je ona sama ispirčala godinu dana kasnije za hrvatski „Globus“ svojim načinom razmišljanja. Dodala je tom prilikom da je to dovoljno govorilo o racionlanoj prirodi njenog supruga.

Foto: Virtuelni muzej Zorana Đinđića

Nastavak i još slika na sledećoj stranici.

Loading...