Cooler Master predstavio MA824 Stealth – Dual Tower kuler

od strane | jun 8, 2023 | Tech | 0 Komentara

Cooler Master MA 824 Stealth je u potpunosti redizajnirani model kulera sa dvostrukim “Tower” oblikom rashladnog tela. Hladnjak čine tanka rebra o čijem dizajnu se posebno vodilo računa kako bi bila optimalno tanka i dovoljno udaljena jedna od drugih kako bi se maksimalno povećala površina pomoću koje se oslobađa toplota.

Baza kulera je napravljena od legure bakra i dodatno niklovana kako bi se obezbedio maksimalan kontakt sa površinom hladnjaka na procesoru. Dizajn kulera prati Cooler Master Stealth liniju koja asocira na elegantan i sofisticiran uređaj sa crnim aluminijumskim poklopcem na vrhu tela kulera.

Iako prilično masivne konstitucija koja je odlika modela sa Dual Tower konfiguracijom hladnjaka, Cooler Master MA824 Stealth omogućuje dovoljno prostora za RAM module od 42 mm koliko iznosi razmak od podnožja za RAM slotove na ploči, do ivice Mobius 120 ventilatora. Dakle, bez kompromisa u pogledu performansi RAM podsistema.

MA824 Stealth je kuler vrhunskih performansi

MA824 Stealth koristi dvostruki sistem ventilatora u “push-pull” konfiguraciji i čine ga poboljšane verzije Mobius 120 mm i Mobius 135 mm ventilatora. Ovakva konfiguracija omogućuje idealnu harmoniju rada i provetravanja sa dizajnom dvostrukih “tower” rashladnih tela. Rezultat je mnogo brže osobađanje i predaja toplote u okruženje.

MA824-Stealth-Cooler-MasterCooler Master

Veliki broj rashladnih rebara su spojeni i zalemljeni za super-provodne kompozitne toplotne cevi čija je uloga da prenesu toplotnu energiju sa površine procesora i ravnomerno je rasporede na oba “tower” hladnjaka odakle će se ubrzano osloboditi dejstvom ventilatora. MA824 Stealth koristi sistem od 8 toplotih cevi “U” oblika.

Preliminarni testovi pokazuju da su performanse novog, Cooler Master MA824 Stealth kulera i do 30% bolje od sličnog Master Air 412 Stratos modela.

MA824 Stealth je pionir u primeni revolucionarne tehnologije, što ga čini primarnim izborom hladnjaka za PC entuzijaste koji daju prednost vrhunskim performansama i dizajnu. Sa svojim izuzetnim karakteristikama hlađenja i elegantnom estetikom, Cooler Master Stealth se izdvaja kao opcija za one koji traže beskompromisne performanse i upečatljivo atraktivan izgled.

Ovaj kuler će se naći u prodaji krajem juna meseca, 2023. godine po preporučenoj ceni od 109€, koja će se razlikovati u zavisnosti od tržišta do tržišta. Podržani su svi aktuelni modeli centralnih procesora i odgovarajućih matičnih ploča, uključujući: Intel LGA 1700 / 1200 / 1151 / 1150 / 1155 / 1156, AMD AM5 i AM4 procesorska ležišta.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs