Google Wallet umesto pravog novčanika

od strane | jun 4, 2023 | Tech | 0 Komentara

Prošlogodišnja I/O konferencija obeležila je povratak Google Wallet-a, koji sada želi da postane univerzalno rešenje za čuvanje ličnih karata, kreditnih kartica, i drugih propusnica koje je do sada bilo teško sačuvati u aplikaciji.

Google Wallet će vam uskoro omogućiti da jednostavno slikate karticu ili propusnicu koju želite i dodate je u Wallet. Tačnije, možete uneti bilo koji bar kod ili QR kod i napraviti digitalnu varijantu. Tako ćete moći da dodate člansku kartu za teretanu, recimo, ili loyalty karticu za Lidl, Maxi i slično.

U međuvremenu, Google već radi na tome (iako trenutno u Americi i UK najviše) da omogući da u Google Wallet ubacite i ličnu kartu, vozačku dozvolu, ili karticu za zdravstveno osiguranje. Sve ovo je bilo teško sačuvati u aplikaciji ranije.

google-walletshutterstock

Ove kartice i propusnice imaju dodatnu sigurnost i zahtevaju od korisnika da verifikuju svoj identitet koristeći metode kao što su skeniranje otiska prsta ili da unesu PIN svaki put kada žele da dodaju, pregledaju ili koriste neku od njih. Kartice zdravstvenog osiguranja i slične propusnice koje sadrže osetljive informacije biće označene kao “Privatna propusnica” u okviru Google Wallet-a.

Takođe se radi na tome da ovaj princip funkcioniše i za gradski, međugradski i avio prevoz, jer Google već sarađuje sa nekim avio kompanijama i prevoznicima. Recimo, korisnici u Nemačkoj već mogu da dodaju Deutschlandticket, mesečnu kartu za bilo koji javni prevoz, piše The Verge. Dakle, više nećete morati da imate desetine plastičnih kartica u svom novčaniku, jer će sve moći da se ubaci u Google Wallet.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs