MSI MEG Vision X AI Desktop oduševljava na Computexu 2024 sa inovativnim dizajnom

od strane | jun 9, 2024 | Tech | 0 Komentara

Ove godine, Computex 2024 sajam bio je pun zanimljivih PC-ova fokusiranih na AI, ali često su njihove najzanimljivije karakteristike imale malo veze sa AI. Takav je slučaj sa MSI-jevom MEG Vision X AI Desktopom, koji se našao na ogromnom štandu kompanije.

MEG Vision X će biti dostupan u četvrtom kvartalu po nepoznatoj ceni, a prema rečima MSI predstavnika, imaće “najnoviji” Intel CPU i Nvidia GPU u to vreme, što implicira da će imati Arrow Lake procesor i 5080 ili 5090 grafičku kartu (pod pretpostavkom da Nvidia najavi jednu ove jeseni). Sa svom tom snagom, možete koristiti ovaj sistem za igranje vrhunskih igara, treniranje modela ili jednostavno za lokalno generisanje AI umetnosti.

MEG Vision X AI Desktop ima prednju površinu sa ekranom osetljivim na dodir

Ali ono što čini MEG Vision X posebnim nije njegova sposobnost da pokreće AI ili gaming zadatke – bilo koji PC sa pristojnom grafičkom kartom ili NPU bi mogao to da uradi. To je ekran osetljiv na dodir rezolucije 1080 x 1920 koji zauzima celu prednju površinu kućišta, što ovaj desktop čini jednim od najinteresantnijih proizvoda na Computexu 2024.

MSI MEG Vision XTechRadar

Kućište sa ugrađenim ekranom je toliko impresivno da je izvršni direktor Intela, Pat Gelsinger, potpisao svoje ime i reč “awesome” na vrhu MEG Vision X kada je posetio MSI-jev štand.

Podrazumevano, ekran osetljiv na dodir prikazuje ključne statistike računara kao što su temperatura CPU-a i brzina takta. Takođe vam omogućava da pokrenete svoje omiljene aplikacije na primarnom ekranu dodirom ikone prečice. Na njemu možete promeniti i režime performansi, birajući između veće brzine ili tiših ventilatora.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ekran se u Windowsu vidi kao punopravni drugi ekran u portret režimu. Dakle, možete puštati YouTube video zapise na njemu ili pokretati aplikacije ako želite. MSI predstavnici su rekli da bi gejming strimeri trebalo da drže svoj chat ili OBS prozor na prednjem panelu dok igraju na primarnom monitoru.

Takođe su rekli da ekran osetljiv na dodir koristi Intel integrisanu grafiku dok bi glavni monitor ili bilo koji sekundarni monitori koje prikačite koristili Nvidia grafičku karticu. Ekran podržava deset tačaka dodira, tako da možete zumirati ili čak crtati prstom na njemu, piše Tomshardware.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs