Predstavljen Snapdragon 7s Gen 2 čipset, stiže na Redmi Note 13 Pro

od strane | sep 16, 2023 | Tech | 0 Komentara

Sa Snapdragon 7s Gen 2, srednja klasa Qualcomm čipsetova broji i Snapdragon 7 Gen 1, Snapdragon 7+ Gen 2 i novi 7s čipset, a među prvim novim telefonima koji će pojaviti je Redmi Note 13 Pro. Ono po čemu je interesantan Snapdragon 7s Gen 2 je 4 nm proizvodni proces i 2,4 GHz brzine jezgara.

Platforma koristi Kryo CPU sa četiri jezgra visokih performansi na 2,4 GHz i četiri energetski efikasna jezgra od 1,95 GHz. Ova arhitektura bi trebalo da obezbedi dobre performanse kako za igre, tako i za žongliranje sa više zadataka istovremeno.

O grafičkom podsistemu se brine za sad neimenovani Adreno GPU namenjen za FHD+ vizuelne prikaze pri brzini osvežavanja od 144 Hz. Treba da očekujemo telefone sa do 12 GB brze LPDDR5 memorije od 3200 MHz i podrškom za brzu UFS 4.0 fleš memoriju, prenosi Sparrow News.

Naravno, tu je i 5G veza koja je podržana kroz čipset, sa Snapdragon X62 5G modemom, dok se za Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2 brine FastConnect 6700 sistem. GPS podržava višestruke sisteme pozicioniranja, uključujući QZSS, Galileo, BeiDou, NavIC, GLONASS i GPS, sa L1/L5 dvopojasnim pozicioniranjem.

Snapdragon 7s Gen 2 specifikacijeQualcomm

Za kameru se brine 12-bitni Qualcomm Spectra ISP sa podrškom za simultano snimanje sa tri kamere i dodatnim funkcijama kao što su 200 MP fotografije, 4K video snimanje u 30 fps i AI uklanjanje šuma.

Čipset podržava i Quick Charge 4+ protokol za punjenje što znači širok raspon opcija za brzo punjenje.

Prema rečima matične kompanije, sa ovim naprednim funkcijama, Snapdragon 7s Gen2 mobilna platforma je osmišljena da korisnicima pruži izuzetne performanse, povezanost i multimedijalna iskustva. Dok čekamo premijeru Redmi Note 13 Pro sa ovim čipsetom, jasno je da je Qualcomm jedan od glavnih pokretača mobilne industrije.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs