in

TIHOMIR STANIĆ Nikad Atelje 212 nije toliko plakao kao kada je umro Marinko Madžgalj

Narednog ponedeljka u Ateljeu 212 biće održano humanitarno veče u organizaciji Udruženja “Marinko Madžgalj”

Tihomir Stanić i Marinko Madžgalj, udruženje Marinko Madžgalj
Printskrin

Zbog teške i podmukle bolesti, život glumca, voditelja i pevača Marinka Madžgalja prerano se ugasio. Da se sećanje na njega nikada ne ugasi, porodica, kolege i prijatelji osnivaju Humanitarno udruženje „Marinko Madžgalj“ koje će imati dva važna zadatka.

Jedan je da se sećamo takvog glumca, pevača i voditelja koga su svi voleli, posebno njegov osmeh. Drugi, teži zadatak udruženja biće borba protiv raka pankreasa.

Glumac Tihomir Stanić kaže da se u Ateljeu 212 nikada nije plakalo kao onda kada je Madžgalj preminuo.

marinko madžgalj

– Mare je i među glumcima bio jedan od retkih ljudi koji je bio omiljen među svima. Zaista smo ga svi voleli, imao je tu neku neverovatnu lepotu, talanat, šarm, optimizam i zaista je svuda donosio radost kad se pojavi – navodi Stanić za RTS.

Prisetio se kada su Madžgalja, dok su igrali zajedno, „benigno zabolela leđa“, pa nije mogao da igra.

Tihomir Stanić Ubice mog oca inspektor Marjanović

– Niko nije slutio da su to znaci neke opake bolesti i nekako mi ni sad ne verujemo, i sad ga spominjemo, zato što je bio izuzetno duhovit čovek. Uz taj talenat, ta njegova duhovitost i vedrina je nešto što živi među nama – dodao je Stanić.

Što se tiče raka pankreasa, to je, prema rečima dr Dejana Radenkovića teška borba, i zato je važno da se u javnosti podigne svest o tome da je to opaka bolest, ali bolest koja se može lečiti i što je cilj Humanitarnog udruženja „Marinko Madžgalj“

– Postoji određeni broj pacijenata koji mogu da prežive i pet godina, da budu potpuno kompletno izlečeni. Značajno je reći da treba što pre doći kod lekara, čak i u situacijama kada benigno zabole leđa. Ali, kada lekari određenih struka kažu da nisu baš sigurni da se radi o njihovoj bolesti, tipa diskopatija, ili kada pacijent ima neke nelagodnosti, ili dobije prve znake šećerne bolesti, a nema u porodici nekoga ko je imao tu bolest… Onda treba pomisliti na rak pankreasa i pomisliti da taj organ treba da se ispita – objašnjava doktor Radenković.

Kako je objasnio, zbog njegove pozicije u trbuhu ultrazvuk ne znači ništa i zbog toga treba pribeći drugim dijagnostičkim metodama, kao što je skener ili magnetna rezonanca.

U svakom slučaju, ima mesta ranom otkrivanju i važno je to što će ovo humanitarno udruženje podići svest o tome – rekao je Radenković.

Narednog ponedeljka u Ateljeu 212 biće održano humanitarno veče u organizaciji Udruženja „Marinko Madžgalj“.

(PIplmetar.rs/Telegraf)

Loading...