in

Top 5 serija koje morate pogledati

Nijednu nemojte propustiti

U poslednjih par godina serije su postale jako popularne. Ovoj je lista top 5 seija koje morate pogletati.

5. The Blacklist 

Serija The Blacklist je američka kriminalistička serija. Rejmond „Red“ Redington bivši oficir i kriminalac  dobrovoljno se predaje FBI-u, nakon čega im govori da ima listu najopasnijih kriminalaca na svetu i da će im je predati u zamenu za pravni imunitet.  Međutim, on insistira da radi isključivo sa tek regrutovanim FBI profajlerom Elizabet Kin. Zbog čega je Rejmond izabrao baš Elizabet saznaćete ukoliko pogledate ovu seriju.

4. Pretty Little Liars

Slatke male lažljivice  je tinejdžerska drama, prepuna misterija, skandala i intriga, nastala prema seriji knjiga istoimenog naziva Sare Šepard. Radnja prati pet drugarica. Nakon nestanka glavne devojke, Alison, ostale devojke počinju da dobijaju misteriozne poruke sa njihovim najvećim tajnama koje su potpisane sa „A“.

3. Breaking Bad

Volter Vajt, profesor hemije u srednjoj školi, okreće se drugoj strani zakona nakon što sazna da ima rak pluća u poodmakloj fazi. Zajedno sa bivšim učenikom, Džesijem Pinkmenom, počeo je da proizvodi i prodaje metamfetamin, da bi finansijski obezbedio porodicu pre nego što umre. Serija je dobila mnogo pozitivnih kritika i smatra se za jednu od najboljih serija.

2. Vikings

Inspirisana je pričama o vikingu Ragnaru Lotbroku, jednom od najpoznatijih nordijskih mitoloških heroja poznatom po pustošenju Engleske i Francuske. Ona predstavlja Ragnara kao nekadašnjeg farmera i prvog koji se proslavio uspešnim pljačkanjem Engleske uz podršku saboraca, svog brata Roloa, sina Bjorna i supruge, ratnice Lagerte i princeze Aslag. Serija je snimana u Irskoj.

1. Game of thrones

Radnje serije je smeštena u sedam kraljevina zapadnog kontinenta Vesterosa, prikazuje borbu sedam velikih kuća za Gvozdeni presto.

Kako radnja odmiče upoznajemo se sa novim likovima i novim užasima koji vrebaju sa severa, iz Slobodnih zemalja i iz samih likova.

Serija se bavi temama kao što su socijalna hijerarhija, religija, lojalnost, seksualnost, građanski rat i kriminal. U septembru 2016. godine serija „Igra Prestola“ je postala najnagrađivanija serija u istoriji.

(Bojana Tomašević)

Loading...