Saopštenje tzv Kosova, traže se kazne od UEFA

od strane | sep 17, 2023 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Fudbalski savez tzv. Kosova izdao je saopštenje povodom incidenata na meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Bukureštu, gde su navijači Rumunije razvili transparent „Kosovo je Srbija“ i skandirali „Srbija, Srbija“.

Meč je prekinut, pa nastavljen. Rumunija je na kraju slavila 2:0.

Najoštrije se u tom saopštenju osuđuje ozbiljan incident. 

„Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije, kroz jezik mržnje i narušavanja imidža same reprezentacije ovakvim izrazima i nesportskim ponašanjem, ocrnili su sinoćnu fudbalsku utakmicu.

Zbog toga je FS Kosova odmah reagovao na licu mesta, zahtevajući prekid utakmice dok se transparenti i slogani mržnje ne povuku tokom utakmice. Ovaj zahtev je odobrio delegat utakmice i dok svi transparenti nisu bili povučeni i svi povici mržnje prema Kosovu prekinuti, utakmica nije nastavljena.

Nakon ovog incidenta zatraženo je od delegata UEFA da evidentira sve prekršaje koji su rezultirali upozorenjima FS Rumunije i zatraženo je da svi prekršaji budu procesuirani od strane nadležnih organa UEFA.

Fudbalski savez Kosova obratio se i Disciplinskoj komisiji UEFA sa zahtevom da se preduzmu adekvatne mere u vezi sa nacionalističkim skandiranjem, transparentima i govorom mržnje navijača rumunske reprezentacije“

U saopštenju se takođe navodi da se prikupljaju snimljene i fotografisane izjave i materijali, koji upotpunjuju spis žalbi za kažnjavanje ovog događaja, sa zahtevom za preispitivanje svih događaja od strane kontrolora, specijalista i referalnog sektora za odluke o nepravdi.

Ističe se da je predsednik krovnog organa fudbala tzv Kosova Ademi je pozvao nadležne organe za ovaj slučaj i zatražio da se preduzmu mere, pominjući i slučaj u

Opširnije

Izvor: Sportske NET