Carinici između sedišta autobusa pronašli 13 luksuznih satova: Vozač je imao opravdanje

od strane | maj 25, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Iako su vozač i putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, pregled unutrašnjosti vozila je opovrgao te izjave.

Foto: Uprava Carina

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Batrovci 24. maja 2023. godine sprečili pokušaj da u jednom autobusu bude prokrijumčareno 13 skupocenih satova vrednih gotovo 170.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen autobus stranih registarskih oznaka koji je trebalo da prođe kroz Srbiju do svog krajnjeg odredišta.

Iako su vozač i putnici izjavili da nemaju ništa da prijave, pregled unutrašnjosti vozila je opovrgao te izjave.

Naime, u prtljažniku su najpre otkrivene dve kartonske kutije u kojima su se nalazila originalna pakovanja za luksuzne satove, da bi ubrzo u unutrašnjosti autobusa, između sedišta, bila pronađena i jedna kutija puna satova svetski poznatih robnih marki „Franck Muller&“ i Hublot, sa pripadajućim blanko sertifikatima i uputstvima za upotrebu.

Vozač (46), strani državljanin, je tada izjavio da je neprijavljenu robu preuzeo na prevoz u Švajcarskoj i da je trebalo da je isporuči u Beogradu.

Reč je o ukupno 12 ručnih časovnika marke „Franck Muller“ i jednom časovniku marke „Hublot“, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 19,6 miliona dinara, odnosno gotovo 170.000 evra.

Najskuplji primerak je jedan od časovnika marke „Franck Muller“, čija je vrednost procenjena na bezmalo 6 miliona dinara.

Podsećamo putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete, a vozače da snose ličnu odgovornost za sadržaj pošiljaka koje preuzimaju na prevoz.

(Telegraf Biznis)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prva kripto menjačnica u Srbiji ECD obeležila Bitcoin „Pizza Day“

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs