Đoković

od strane | maj 24, 2024 | Vesti | 0 Komentara


 ≫ 

S. G.

Tekstualni prenos meča pratite uživo na Telegraf Sportu

Foto: Tanjug/AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se od 14.30 sa Tomasom Mahačem u polufinalu  ATP turnira u Ženevi.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – TOMAS MAHAČ

I Set

4:3 – Brejk Mahača! Mahač osvaja novi gem, a onda dolazi i do prilike za brejk. Posle 30:40 Novak servira, ali je Mahač paralelom došao do poena vrednog brejka! Ukupni utisak je da je Novak poprilično stao posle odličnog početka. 

4:1 – Novak Đoković je potvrdio brejk. Ono što može da raduje jeste način na koji igra ovaj meč. Uspeo je da izdrži nalet rivala, pribere se, a onda još žešće uzvrati, napadne i dođe do brejka, a onda i do klakih poena.

3:1 –  Brejk Đokovića! Novak sve više napada rivala i tera ga na greške. u ovom gemu je imao dve prilike za brejk. Posle 40:15, Mahač vraća jednu, ali drugu ne uspeva i Novak dolazi do brejka. 

2:1 – Ušao je Novak u prepoznatljiv ritam i bez većih problema osvojio je novi gem.

1:1 – Novi maratonski gem u Ženevi. Mahač uspeva da se „izvuče“ i posle 40:40 dođe do osvojenog gema.

1:0 – Dobro je Čeh ušao u ovaj duel i odmah došao do 40:30 i prve prilike za brejk. Ipak, Novak je uspeo da se odbrani u dva navrata. Mahač je koristio bekhend paralele, a to mu je donosilo rezultat. Đoković je pogrešio za novo izjednačenje. Dosta naporadn i zamoran uvodni gem Novak završava sa dva vezana poena.

Novak je u četvrtfinalu pobedio Holanđanina Talona Grikspora sa 2:0 (7:5, 6:1), a a meč protiv četrdesetčetvrtog tenisera sveta idealna je prilika za Đokovića da pronađe pravi ritam pred Rolan Garos koji sledi.

Kada je reč o Mahaču, on je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Tomasa Mikelsena.

Kada je reč o njihovim međusobnim duelima, Đoković i Mahač su igrali jednom, i to,  u Dubaiju 2023. godine, kada je Novak slavio sa 2:1.

Novak Đoković i Tomas Mahač neće izaći na teren pre 14.30, što znači da će biti prvi polufinalni par u Švajcarskoj, dok će u drugom igrati Fabijan Koboli i Karlos Rud.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs