Optužen „vračarac“ Ivo zbog pokušaja ubistva dvojice Rusa u centru Beograda: Pošli na utakmicu Zvezda-Spartak

od strane | maj 24, 2024 | Vesti | 0 Komentara


 ≫ 

J. P.

Nakon verbalne rasprave, okrivljeni je uhvatio za džemper M.A.B. i oborio ga na zemlju, opkoračio ga i oštrim predmetom mu zadao ubodine i sekotine, koje predstavljaju laku telesnu povredu

Foto: Više javno tužilaštvo Beograd

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Iva B. (25) zbog sumnje da je 25. marta 2017. godine u centru Beograda nakon kraće verbalne rasprave pokušao da liši života dvojicu ruskih državljana, koji su boravili u Beogradu povodom utakmice između FK “Crvena zvezda” i FK “Spartak” iz Moskve.

Optužnicom koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Ivi B. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Kako saznajemo, u pitanju je Ivo Bukljaš, optuženom pripadniku grupe poznate kao „vračarci“, koji se nalazi u pritvoru.

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 25. marta 2017. godine na autobuskom stajalištu ispred Palate “Beograđanka” pokušao da liši života M.A.B. i P.S.B. tako što je, dok je bio u društvu sa nepoznatim muškarcem, ušao u verbalni sukob sa oštećenima koji su bili u grupi sa više drugih lica, od kojih su neki nosili obeležja fudbalskog kluba “Spartak” iz Moskve i kretali se sredinom ulice Kralja Milana.

Nakon verbalne rasprave, okrivljeni je uhvatio za džemper M.A.B. i oborio ga na zemlju, opkoračio ga i oštrim predmetom mu zadao ubodine i sekotine, koje predstavljaju laku telesnu povredu.

Zatim je, kako se sumnja, nasrnuo na P.S.B, koji je pokušavao da razdvoji i okrivljenog i udalji ga od M.A.B. Koji je ležao na zemlji, pa mu je zadao više ubodnih rana koje predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.

Nakon toga Ivo B. se udaljio sa NN muškarcem udaljio u pravcu Resavske ulice.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs