Pas napao dečaka u Vlasotincu: Odgrizao mu deo uha, vlasnik hteo na mestu da ga uspava

od strane | jun 2, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Pas nije bio vezan, izašao iz dvorišta kad je vlasnik otvorio kapiju

Klinički centar Niš / Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Devetogodišnjeg mališana je u blizini centra Vlasotinca danas, bez ikakvog povoda, napao vlasnički pas, belgijski ovčar rase „malinoa“. Mališana je pas izujedao po telu i otkinuo mu deo uva, potvrdio je Jugmedii jedan od rođaka dečaka.

Potvrdu su, dodaju iz medija, dobili i u dve zdravstvene ustanove.

Tragedija bi bila daleko veća da razjarenu životinju nije sprečio njen vlasnik.

„Hitna pomoć iz Vlasotinca je stigla odmah, ukazala mu prvu pomoć, odvezla u urgentni centar Opšte bolnice Leskovac, odakle je upućen u KC Niš“, priča rođak, a informacija je potvrđena i iz Urgentnog centra.

Napad na dečaka desio se negde oko 14 sati dok se on igrao na malom parkovskom prostoru između dve zgrade, koji se graniči sa ogradom iz čije kuće je izleteo pas.

„Kako su deca koja su bila sa njim ispričala i meni, pas nije bio u boksu, već je šetao po dvorištu. Vlasnik je ulazio u dvorište, otvorio kapiju, a pas je uspeo da mu pobegne i direktno je nasrnuo na naše dete“, priča sagovornik Jugmedia koji kaže da je morao da popije lekove za smirenje.

Ne krivi vlasnika psa, jer i on je bio veoma potresen, samo mu, kaže, zamera što čuva tako opasnu životinju.

„To je pas rase ‘malinoa’ koji može da preskoči zid visine i preko dva metra“, ocenjuje rođak dečaka koji kaže da je vlasnik hteo na licu mesta da uspava psa, ali da mu policija nije dozvolila zbog predstojećih analiza.

(Telegraf.rs)

Opširnije

Izvor: Telegraf.rs